Gerecse

Feri, HA7UL - 2009-06-19
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-005 - Gerecse (Gerecse, 633 m ASL); QRA: JN97FQ83, 4 pont, HAFF-017
  KD-012 - Gorba-tető (Tardos, 505 m ASL); QRA: JN97FP18, 2 pont, HAFF-017


A mai napra megint sokat terveztem. Sajnos, a borzasztó hõség és az egy hetes kihagyás megmutatkozott a teljesítményemen. Fotók késõbb lesznek feltöltve!


Nincs képA kocsit Héreg határában, a temetõnél hagytuk. Innen indultunk a P jelzésen. Simán ment minden. A kerítéseket nem kellett megmászni, mert mindkét alkalommal nyitva voltak a kapuk. P+ és K3 felvitt a csúcsra. A TV tornyot megcsodáltuk és mentünk a kilátóhoz.
Itt települtem, míg unokám megmászta a kilátót és a környéken bóklászott. Gyorsan ment az aktiválás, de hamar elfogytak. Hétköznap volt!Nincs kép
Nincs képBontottam és egyeztettük a továbbiakat. Hamar sikerült meggyõzni magunkat, hogy a Pisznice kimarad. Ígérem egyszer felmegyek. A megállapodás szerint a Gorba-tetõ lett a következõ és egyben utolsó állomás mára.
A Tardos és Agostyán közötti útról mentünk fel. Innen ugyan hosszabbnak tûnt, de lényegesen lankásabbnak. Nos, azért voltak olyan helyek, ami nem esett jól! Fenn sokat kószáltunk de nem találtunk rá a csúcskõre. Amíg települtem és aktiváltam unokám tovább keresgélt, de e nélkül az élmény nélkül tértünk haza. Sebaj, megnéztem 4FY fotóján!Nincs kép
Nincs képA nap utolsó eseménye a Tatabányai Turul emlékmû meglátogatása volt. Itt rögtönzött amatõr találkozó is összejött. HA2ECW miután gyengén hallott a Gorba-tetõrõl, úgy döntött feljön és meghallgat élõben is. Köszönöm neki.


Nehéznek ítélem a napot. Bár inkább csak a nagy meleg az oka, de ez elvett a túra élvezetébõl is. Köszönöm az aktivitást mindenkinek. Különösen az S2S QSO-kat.


Utolsó módosítás: 2009-06-19 22:46

(1 megtekintés)