Ágasvár (Mátra), Tar-kõ (Bükk), Kopasz-hegy (Mátra)

Krüpl Zsolt, HG2ECZ - 2009-07-05
Ajánlott turistatérkép: 14. Mátra térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG2ECZ, HA8YSI, HG7CZ

Maratoni héten vagyok túl, ugyanis majdnem egy teljes hetes rádiós találkozón voltam a Mátrában. Gondoltam, néhány olyan helyet meglátogatok, amelyet érdemesnek találok arra, hogy felmásszak rá.


Szerdán Mátraszentistvánról átgyalogoltunk Ágasvárra. A fényképen észak felé látható a kilátás arról a helyrõl, ahol a kéket a háromszöges turistajelzésre váltottuk.
Dél felé a Mátra vonulata, Mátraszentimre.
Csoportkép Ágasváron - fotós persze ritkán van a képen :)
Kilátás és napnyugta. Ezt azért is sikerült így összehozni, mert olyan meleg volt napközben, hogy 17 óra elõtt nem volt kedvünk elindulni a szálláshelyrõl. Ennek következtében a hazafelé út éjszakai túra lett.
Csütörtökön Bükk volt a program. A kép a fennsíkon készült.
És természetesen ismét a kedvenc kilátóhely. Az hogy 9 méterrel alacsonyabb, mint a legmagasabb kitüremkedés (Istállóskõ) - ismét nem hat meg.
Egy szép panorámaképet is mellékelhettem volna a 150 fokos gyönyörû panorámáról, de most csak egy képet mellékelek. Dél felé, távolban az Alföld.
Természetesen mindenkinek tetszett ez a hely. A Nap igen erõteljesen sütött, a család árnyékba vonult.
A napot a Szalajka-forrás megtekintésével és vizének kóstolásával fejeztük be. Irány vissza a Mátrába.
Szombaton ismét egy érdekes csúcsot közelítettünk meg Bagolyirtásról, a szállástól. Neve: Világos (Kopasz)-hegy. 709 m ASL
Tényleg kopasz a teteje - csak kevés irányban van bokor. Lelkes ifjak elõre is rohantak a szép kilátás reményében.
A turistatérkép nem vezetett félre. Ahogy írta, tényleg SZÉP KILÁTÁS nyílik onnan 270 fokban. A maradék 90 fokot takarja csak ki bokor.
És egy friss hívójeles, HG7CZ. Lehet, hogy most szerette meg a 2 métert. :)
Napnyugtát is itt néztük végig, mivel a szállásról ismét 17:30 körül sikerült csak a elindulni a délutáni nagy forróság és a szombati "kötelezõ" programok miatt.
És végül egy csoportkép éjfél után a szállás közelében... Már majdnem hazaértünk. Mint látszik, az idõzítésre való tekintettel a család most nem tartott velem.


Igen tartalmas hetem volt. Lehet, hogy sikerült egy ifjúval megkedveltetnem a hátizsákos rádiózást, továbbá néhány ember, aki elkísért talán nagyobb motivációt érez, hogy bele kellene kóstolnia a rádióamatõr tevékenységek egyikébe-másikába.


Utolsó módosítás: 2009-07-05 19:47

(54 megtekintés)