Napernyõvel a Dobogó-tetején EM-042

Mészáros József, HA6OY - 2009-07-04
Ajánlott turistatérkép: 8. Cserhát térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA6OY, HA7PO


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-042 - Dobogó-tető (Hollókő, 517 m ASL); QRA: JN97SX64, 2 pont


Május elején elmaradt egy könnyebb csúcs közös aktiválása HA7PO Gáborral, ezért most mindjárt a 2 pontos level-2 leküzdését tûztük ki célul.


Cserhátszentiván és Herencsény közötti úton lévõ patkó kanyarban található parkolóban hagytuk a 120 lovat. A GPS szerint 30 perc múlva már fent is leszünk. Biztosan hízelegni akart, mert "kissé" túl értékelte a vitalitásunkat HI. Bár, Gábor itt a képen még nagyon fittnek mutatkozik...
Na, ez a napernyõ lesz a 6oy-é!
Az elõzõ napok esõzései próbára tették az egyensúlyozó képességünket, de a közel függõleges helyzetünket mindvégig sikerült megõrizni. Az út melyen haladtunk, számomra ismerõs volt régebbrõl, bár jelzések itt nincsenek. A cél közelébe érve viszont, kapcsolódott a sárga túristajelzéssel ellátott ösvényhez és itt a sár is elfogyott. Kellemes sétával ért véget a felfelé vezetõ utunk.
A geodéziai torony tetején értékeltük igazán a napernyõ feltalálóját. A korláthoz rögzítettük a 7 méteres horgászbotot, így 26-27 méteren volt az inverted v antennánk csúcsa. Jó riportokat naplóztunk minden sávon, amin rádióztunk. Kissé kényelmetlen volt így a sávváltás, mert egyikünknek ilyenkor mindig le kellett jönnie, hogy beengedje a dipólt a fent lévõ kezéhez, aki a csúszósarukat zárta, vagy nyitotta. Lent viszont, csak folyamatos ugrabugrálással lehetett ténykedni, ugyanis a "hangya világtalálkozó" miatt állandó rohamozásnak voltunk kitéve. (Merje valaki állítani, hogy a rádióamatõrködés nem sport!!!) Sok QSO született 7, 10, 14 MHz-en egyaránt.
A BURABU-n valaki úgy látszik elõre látta, kinek a kocsiján kell felejtenie ezt a laminált SOTA logót... Jó gazdája lett, használja.
A QRP PLUS ssb tehetségét tekintve 2W teljesítményt szolgáltat (fórumokat olvasva ez tipus jellegzetesség), de evvel is sokan meghallottak bennünket.


A kirándulás kellemes volt és eredményes. Kissé megpirulva, de sok élménnyel gazdagodva tértünk haza mindketten. A sorozat következõ epizódja már a tervezõasztalon. Köszönjük a qso-kat és hogy figyeltetek ránk.


Utolsó módosítás: 2009-07-05 23:18

(9 megtekintés)