Sár-hegyen sár nélkül

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2009-07-10
Ajánlott turistatérkép: 14. Mátra térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-046 - Sár-hegy (Gyöngyös, 500 m ASL); QRA: JN97XT60, 2 pont


Vízitúrára menvén úgy gondoltam, hogy belefér egy hegycsúcs aktiválása az idõmbe. Jóllehet ez a csúcs többször is volt aktiválva az utóbbi pár hónapban, de mégis ezt választott, mivel ez jelentette a legkisebb kitérést a tervezett úticélomtól. (Jelentette volna, ha nem száguldozom el a pályán a gyöngyösi kijáratok mellett, hi!)


Abasárról terveztem a hegyet meghódítani. Nem látszott vészesnek, bár toronyiránt menve át kellett gázolnom néhányszor 10m-es rózsabokor-soron és szedresen. (Ezt a végén bánta is a bõröm, hi!)
Abasár központjából a tervezett egy óra alatt felértem a csúcsra. Igaz ehhez eléggé ki kellett lépnem és több sebbõl is véreztem, hi! (Rövidnadrág, póló. Ráadásul a szeder sem érett még.)
Az idõ gyönyörû, tiszta volt. Messzire el lehetett látni.
Menetben többször is láttam egy szép méretes szarvas üszõt. Láthatóan neki nem okozott gondot sem a szúrós cserje, sem a meredek emelkedõ.
Fent, azt a követ ha valaki síkra ledörzsölné ideális lenne munkaasztalnak. 5LV/5MA beszámolóját olvasva, nekem is megtetszett az a sorompómaradvány árboctartónak. Ki sem kötöttem, úgy befeszült.


Szumma: 20 perc alatt 21 qso 40m-en 9 országból, köztük egyedüli magyarként HA7UG, majd negyed óra alatt összesen kettõ (péntek késõ délután !!!?) állomás 2m-en FM-en (HA7MW és HG9CJP/M. Ez utóbbi a Megyeri-hídról!) Még csak 17 hegyet-dombot másztam meg, azokat is zömmel egyedül, de már a második ismerõsöm jelentette ki, hogy engem még egyszer semmilyen rádiós aktiválásra nem hajlandó elkísérni. Pedig az illetõ nagy túrázó és jó bort (és olcsón) mértek Abasáron.


Utolsó módosítás: 2009-07-13 10:29

(4 megtekintés)