Bakonyi túra 7 - Lázasan keresve a Láz-tetõt

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2009-07-17
Ajánlott turistatérkép: 3. Bakony Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-030 - Csobánc (Gyulakeszi, 375 m ASL); QRA: JN86SU09, 1 pont, HAFF-010


Két csúcsot terveztem be kora délutáni végzéssel, de csak a Csobáncot sikerült aktiválnom.


Diszel határából vágtam neki a Csobáncnak. Szépen kitáblázott, jelölt utakon lehetett a hegy feléig elérni, majd onnan egy kis szerpentin következett, de nem túl veszélyes. Viszont végig gyönyörû kilátással.
Az elõzõ naphoz képes az idõ sokkal párásabb volt. Nem csak én lihegtem többet, de ezt lehet érzékelni a Badacsonyi-hegy látképén is. (Ld. és hasonlítsd össze: tegnap a Tóti-hegyrõl, illetve ma a Csobáncról készített felvételeket.)
A várrom mellett, egy fa alatt lévõ asztalon és padon rendeztem be a qth-mat, a dipól egyik végét a zászlórúdhoz rögzítve. Kényelmesen, úri ember módjára rádióztam.
Innen toronyiránt folytattam az utamat a Láz-tetõ felé. Már elég "magasan" voltam, amikor egy helyi házaspár felhomályosított, hogy a másik irányba kellett volna mennem, hacsak nem akarom megmászni a volt kõbányát. Meglátva a sziklafalat letettem errõl és mivel idõre kellett mennem, meg a lábam is teljesen kikészült a cipõben, ezért visszafordultam.Nincs kép


Nagyon ment a sáv. 40m-en 35 perc alatt 41 ök-t csináltam, köztük hat magyart: a változatosság kedvéért HA5TI és HA7UG, valamint Zolinak, HA3HK köszönhetõen az egész család (Hilda, HG3FLA és Balázs, HA3LV + a kollektív állomás hívójele (HA3KHK) is bekerült a logomba Marcaliból. 2m-en is Hilda és Zoli volt csak aktív!


Utolsó módosítás: 2009-07-21 16:00

(7 megtekintés)