Hegyesd, Csobánc, Láz-tetõ

Donáczy Gábor, HG1DTQ - 2006-02-11
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG1DTQ


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-041 - Hegyesd (Hegyesd, 280 m ASL); QRA: JN86SV19, 1 pont, HAFF-010
  KD-030 - Csobánc (Gyulakeszi, 375 m ASL); QRA: JN86SU09, 1 pont, HAFF-010
  KD-036 - Láz-tető (Diszel, 344 m ASL); QRA: JN86SV31, 1 pont, (HAFF-010)


A mai napot ismét a Balatonfelvidéken töltöttem hegyetmászva-aktiválva. Az elsõ csúcson nem ment könnyen a dolog, mert az a rövidke kis koax kábel nem bírta a -1fokot és megviccelt, ezért nem tudtam rendesen kommunikálni a állomásokkal. A nagy swr miatt a rádió nagyon vissza szabályozta a powert. A másik két csúcson meg azéert ment nehezen az aktiválás, mert kidobtam a koaxot és egy teleszkóp antennával forgalmaztam. Szerencse, hogy elvittem! Úgy nézett ki, hogy az idõjárás nem nem lesz kedvezõ. A magasban érezhetõ nagy szelet leszámítva nem volt gond. Néha borúsabb volt és szálingóott a hó egy kicsit, de amúgy lehett élvezni a kirándulást.


Hegyesd
Út a csúcsra. A csúcs közelében még nem volt befejezve a lépcsõsor, ezért nagyon kellett vigyázni a jeges-havas köveken.
QTH a magasban
Hegyesd várában 1.
Hegyesd várában 2.
Hegyesd várában 3.
Csobánc
A háborítatlan ösvény
Fennsíkon a vár, háttérben a Szent György-hegy.
Várárok
Emléktábla
Tóti-hegy és Gulács, jobbra a háttérben Badacsony.
Láz-tetõ. Ide már nem jutott hely a fényképezõgép memóriájába. Az elõzõ két vár annyira megragadta a fantáziámat, hogy nagyon sokat fényképeztem. De legalább így látható a QTH.


A mai napon, a Láz-tetõt leszámítva, általánosan látogatott kirándulóhelyeken jártam. Egy biztos: nyáron ide is visszatérek! A hegyek jól megközelíthetõek és könnyen mászhatók.


Utolsó módosítás: 2006-02-11 17:51

(23 megtekintés)