Szent László-hegy az Everest-hez

Bischof István, HA5TI - 2009-08-26
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-011 - Szent László-hegy (Pilis, 590 m ASL); QRA: JN97MR16, 2 pont, HAFF-004


585m hiányzott az Everest diplomámhoz, és 2 pont a 200 ponthoz az aktivátor pontozásban. Így esett a választásom a Szent László-hegyre. Könnyen megközelíthetõ, és mindkét feltételhez megfelelõ.


A túrát a Hegytetõ-nek nevezett pihenõhelytõl kezdtem. Ide HÉV és busz segítségével jutottam el. ( Szentendre-Pilisszentlászló útvonalon van, 1 km-re Pilisszentlászlótól )A régi hadiúton indultam Pap-rét felé.
Fél óra alatt felértem a nagy rétig, ahol az út bal oldalán álló nagy fánál célszerû balra fordulni
erre az útra.
Kb. 100m megtétele után az irtáson jobbra, majd fel
a csúcskõig, ami sajnos a megszokott, málladozó, szétesõ, elhanyagolt állapotban van.
Az állomást a csúcskõre telepítettem, a log alatti kõ aránylag kényelmes ülõhelyet nyújtott. Sajnos a rengeteg , különbözõ méretû légy nagyon zavaró volt.
Az antennát egy faághoz támasztottam,
a teteje éppen, hogy felért a fák csúcsáig. Kissé nehézkesen ment az aktiválás, de hamarosan tele lett egy lap. Az összeköttetéseket egy S2S qso színesítette ( OK1MCS/P ) SSB üzemmódban. Meghívott ugyan OK1CZ/P is, de a türelmetlen hívó állomások és a nagyon nagy QSB miatt nem jött létre a QSO.
Gyors pakolás után indultam a buszhoz, a tervezettnél egy órával hamarabbit is elértem, mivel a feljutás könnyebb volt, mint gondoltam. A réten áthaladva láttam meg ezt a nyuszit, jóízûen lakmározott és nem tûnt riadtnak. Kb. 15m -re haladtam el tõle, 3 fotót is készítve, mégsem szaladt el.


A Szent László-hegy csúcsáról semmi kilátás nincsen, ebben az évszakban nagyon sok a légy. Antennát építeni sem egyszerû, annyira szûkek a nyiladékok. A megközelítés, feljutás egyszerû. Mindezek ellenére kellemes kirándulás volt. Nem is beszélve a szükséges 585m és a 2 pont egyszerû megszerzésérõl!


Utolsó módosítás: 2009-08-27 09:18

(5 megtekintés)