Zemplén 1.

Feri, HA7UL - 2009-08-24
Ajánlott turistatérkép: 23. Zempléni hegység Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-075 - Farkas-tető (Monok, 336 m ASL); QRA: KN08OE07, 1 pont
  EM-127 - Nagy-répás (Monok, 290 m ASL); QRA: KN08NE18, 1 pont


A Tokaji nyaralás pillanatai, sajnos képek nélkül. Vasárnap még esett, ezért nyíltabb tereppel akartam kezdeni. Az otthon elõkészített, kinyomtatott 10 cél közül kiválasztottam két aránylag alacsony, közeli csúcsot.


Nincs képMonok határában, a Táncsics utca végén parkoltam le. Innen jelzés nélküli, erdei út vezet a csúcs felé. A Kopasz hegy és a Farkas tetõ közé egy föld útnak kellene vinnie a térkép szerint, ahonnan a Farkas tetõ könnyen elérhetõ. A térképen jelzett utak, már nem léteznek, így kissé körülményesebb volt az embermagasságú csalánban közel ugyanazon az úton haladni.
A csúcson nincs hely az aktiváláshoz, ezért kissé kihúzódtam a tisztáshoz. A hegyrõl nincs különösebb kilátás. RH-n jó! 1 S2S és 1 HA állomás volt az érdekesség.Nincs kép
Nincs képInnen nem messze a Nagy-répás volt a következõ cél. A Kaptártanyáig aszfalt út vezet. Itt parkoltam, a bányát megkerülve, egy könnyû sétával lehet elérni a "répásokat". Egy kis akácos nyújtott volna védelmet a nap ellen, de tömve volt méh-kaptárakkal. Még meg közelíteni sem mertem.
A nyílt terepen települtem egy bokor alá. Innen pazar kilátás volt körben a környezõ falvak felé. Jót rádióztam. Csak 1 HA állomás került a logba. Korán volt még, de gondoltam felmérem a Tokaji Kopasz hegy környékét. Ezért aztán indultam haza.Nincs kép


A környék felmérése nem sikerült, de legalább a reggelirõl nem késtem nagyot! :-)) Köszönöm az aktivitást!


Utolsó módosítás: 2009-08-30 16:10

(15 megtekintés)