Zemplén 2.

Feri, HA7UL - 2009-08-25
Ajánlott turistatérkép: 23. Zempléni hegység Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-097 - Csonkás (Erdőbénye, 508 m ASL); QRA: KN08PG02, 2 pont
  EM-069 - Krakó (Abaújszántó, 402 m ASL); QRA: KN08OG42, 1 pont


A második aktiválási nap a családi program helyett került be! 9 en voltunk, ezért nem ment egyszerûen a koordinálás. Viszont, mire kiderült minden, legalább megreggeliztem, így kényelmesebben, bár késõbb indultam. Megint ki választottam 2 csúcsot, ami egymáshoz aránylag közel van és irány a csúcs!


Nincs képElsõnek a Tállya feletti Csonkást céloztam meg. Tállya melletti bányánál parkoltam, majd innen a P jelzésen, késõbb erdei úton, majd ismét a P jelzésen, végül a Z jelzésen értem a cél alá. Kissé túl mentem a csúcson és a lankásabb oldalán próbáltam becserkészni. Nem találtam csúcskövet, igaz, nem is néztem át az egész csúcsot.
A csúcs alatt, a turistaút felõli oldalon találtam egy ritkásabb terepet. Ott települtem. Kellemes, hûvös volt az erdõben. Jót rádióztam. 2 S2S QSO és 1 HA.Nincs kép
Nincs képMásodikként a közeli Krakó lett kiszemelve. Minden térkép mást mutatott és a valóság is más volt. De már kezdtem megszokni, hogy az a biztos, ha toronyiránt megyek, mert a térképek nagyon pontatlanok. Abaújszántó határában találtam egy Z3 jelzést. Nem tudtam mire vélni, mert a turistautak.hu szerint nincs jelzett út, a térképem szerint Z3 az Arany J. utca közepétõl indul egészen a csúcsig /TV torony/.
Mindenesetre leparkoltam a pincék elõtt és elindultam a Z3 jelzésen. Kb. 300 méter után kiderült, hogy ez egy rossz vicc volt valakitõl. Kocsiba pattantam és be az Arany j. utca közepéig. Megtaláltam az utat, ahonnan a jelzésnek mennie kellene, de sem jelzés, sem ember nem volt aki hallott volna róla. Mit tehettem, keresgéltem tovább. A falu másik végén, a Dobó utcai temetõtõl indult, egy sokat ígérõ aszfalt út a hegyek felé. Gondoltam egy merészet és elindultam rajta. A szeméttelep után az aszfalt út megszûnt, de széles föld út maradt. Mentem még kocsival kb. 2-300 métert, mikor is megjelent egy frissen festett Z3 jelzés az erdõ szélén.Nincs kép
Nincs képNa itt parkoltam és indultam ismét a jelzés mentén. Ez a jelzés bizonyult igaznak /legalábbis félig /. Ugyanis a két csúcs közti nyeregig vezet és ott simán visszafordul a kisebb csúcs felé és fel is megy rá. A Krakóra vezetõ régi jelzéseket pedig átfestették ezüst színû festékkel. Tehát törölték. A hegy kopasz oldalán mentem felfelé és keresgéltem a TV tornyot, de csak egy majdnem kopasz rácsos árbóc feszül egy rozoga épülettel a csúcson. Nem mentem oda, hanem még a tiszta területen települtem. 1 S2S és semmi HA sajnos.


Sikeres volt ez a nap is rádiós szempontból. Jót QSO-ztam. Köszi az aktivitást.


Utolsó módosítás: 2009-08-30 16:40

(9 megtekintés)