Zemplén 3.

Feri, HA7UL - 2009-08-27
Ajánlott turistatérkép: 23. Zempléni hegység Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-037 - Kopasz-hegy (Tokaj, 528 m ASL); QRA: KN08QC58, 2 pont, HAFF-045


Szégyen lett volna, ha ezt a helyi csúcsot kihagyom, tehát egy olyan napot szántam rá, amikor tényleg csak néhány szabad órám van. Korán indultam, mert ebédre haza kellett érnem.


Nincs képEz a csúcs is be volt tervezve, de mivel pont alatta laktunk, így egymagában. A P jelzésen, majd a P3 jelzésen tettem meg az utat. A közel 3 Km alatt több mint 400m szintkülönbség igen kimerítõnek bizonyult. A Dózsa Gy. úti temetõtõl indulva nagyon erõsen kaptatós, sziklás terepen értem el a gerincet. Onnan a P3 ig kellemes az út. A P3 is erõsen kaptatós, de legalább nincsenek sziklák.
Felérve, a TV torony elõtt hatalmas parkoló. Hamarosan el is kezdtek érkezni az autóval kirándulók. Fényképezgettek, reggelizgettek, aztán irány haza. A parkolót szegélyezõ beton korláthoz kötöttem ki a dipólt. Alatta egy sziklára települtem. Erõs szél és hûvös idõ fogadott. /Meg is hûltem kicsit, az átizzadt pólómban/.Nincs kép
Nincs kép6 HA állomás került a logba, közte 9MDP/P Budapestrõl 145 FM-en!! Az egész idõ alatt ez volt az egyetlen FM QSO! Pedig mindent megtettem. Az összes hallható átjátszón beszóltam /OM és UR is volt köztük/, minden szimplex csatornán végig mentem. Semmi. Ezen a napon, nagyon elszomorodtam a sávban tapasztalt "morálon" vagy a hiányán ?
2 S2S QSO-m bánja, hogy az állomások mindenen és mindenkin átgázolva törekednek arra, hogy lehetõleg elsõkét megcsinálják az aktivátort. Akinek nem sikerül elsõre, az hosszan hangol vagy csak a pontokat adja, ezzel elérve, hogy ha Õ nem, akkor senki sem beszélhet vele. Én kb 20 percig bírtam, hogy talán sikerül, de semmi.Nincs kép
Nincs képDe a legszomorúbb az volt, amikor szóltak az aktivátornak, hogy figyeljen, mert egy másik aktivátor hívja S2S reményében. Mire Õ közölte, hogy jó, majd figyeli és már hívott is tovább!


Mindennek ellenére jót QSO-ztam. Örültem a sok HA hívójelnek. Köszönöm az aktivitást.


Utolsó módosítás: 2009-08-30 17:01

(3 megtekintés)