Zuppa-tetõ

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2009-09-22
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-028 - Zuppa-tető (Szárliget, 384 m ASL); QRA: JN97GM11, 1 pont


Kihasználva az autómentes nap utazási kedvezményét, az autóm forgalmijával - jegy nélkül - elutaztam Szárligetig. A vasútállomástól a kék csíkot követtem, melyet el is hagytam a falu szélén és az erdõ széle mentén haladtam addig, amíg rá nem leltem a kék háromszögre. Azon folytattam az utat addig, amíg a GPS nem jelezte, hogy most aztán már tényleg irány a csúcs.


Ebbõl az irányból érkeztem fel. (Ha jól meresztitek a szemeteket, akkor még a Bp - Gyõr útvonalon közlekedõ vonat is kivehetõ.)
A hegy-tetõn lévõ viszonylag nagy tisztásról É-NY-D irányba teljes a kilátás. (ÉK-i kilátás a tatabányai szénbányák irányába.)
Különösen szép színekben pompázott a táj a nyugatról, lemenõfélben lévõ nap megvilágítása alatt. (Déli kilátás.)
A tetõn lévõ tisztás nemcsak az antenna kihúzását tette lehetõvé ÉK-DNy irányba, hanem - az égett fa maradványaiból következtetve - a környékbeliek egyik kedvenc kiránduló - nyársaló - helyéül is szolgál.
Az antenna alatt berendeztem a qth-t. Továbbá, mivel jól látható "tisztáson" voltam, még a SOTA-zászlót is felraktam a pecabot tetejére.


A délutáni órákban a 40m-es sáv eléggé zajos (QRN) volt, de így is sikerült fél óra alatt 35 qso-t összehozni. Meglepõ volt, hogy a svájciak (6 qso) igen jó riportot adtak, többen is 599-et. 3 HA állomás került a logba (5MA, 5TI és 4FY - TNX) Ugyancsak köszönöm HA5VK mobilnak és HA5KDX-nek a 2m-es hívásokat.


Utolsó módosítás: 2009-09-23 00:09

(13 megtekintés)