Mélypont emlékhely, ismét

Fleisz Lajos, HA8FLE - 2009-09-23
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA8FLE, és kis családom

Nagyon megtetszett kis családomnak a Mélypont emlékhely, az idõ is jó volt ma, ráadásul rá is értünk, miért ne mentünk volna ki ismét ? :-) Jól is jött nekem, hogy családom kezdeményezte a kirándulást, mert ki kellett gubancolnom a 80m-nyi antennahuzalom, a Fehér tói kitelepüléskor a hirtelen lezuhanó este miatt sietve, ezáltal gubancolva bntottam. No, erre pont jó volt a mai nap.


Ma már ráértem fényképezni is. A mélypont emlékhely bejárata az erdõ felõl fényképezve.
Mivel "motorral" jöttünk, fiaim arról szemlélõdtek :-) Természetesen a mai nap kilóg egy kicsit a szorosan vett gyalográdiózásból, no nem a "motorok" miatt, hanem hogy kocsival jöttünk ki, de mentségünkre azt tudom fölhozni, hogy idõre kellett visszaérnünk Szegedre kisiskolás lányunkért. Itt helyben viszont mindenkinek meglett a kilómétere, HI.
Említettem egy követ múltkor. Nos, ez az. A képen HA8FLE Lajos személyesen :-).
Ezen a képen egy nagyon szép kerámia látható, a mélypontot és a helyi Tisza-járta talajt jelképezi, mint azt az alanti képen is olvashatjátok. Rá van írva, hogy ez a pont 75,8 m tengerszint (Balti) felett.
Egy magáért beszélõ kép.
A kis tavacska teli élettel: többféle hal (aranyhal is, hi), békák, siklók, bogarak és egyéb állatfajták a lakói. Tavirózsák is akadnak. Nem igazán természetes itt ez az élõhely, fólia nélkül elszivárogna innen a víz. Ettõl függetlenül nagyon szép, gyermekeim nagyon élvezték a békafogászatot :-).
Persze ezt a békát vissza is engedtük :-).
Csendélet, szinte idilli... Ide tényleg érdemes kijönni, családdal is, itt mindenki talál magának néznivalót, kis elfoglaltságot.
No, ezt hogy is fogom majd kigubancolni ? 80-81 m antennahuzal, meg némi feszítõmadzag, és rengeteg türelem... :-) Ha el nem rontom, pulóver lesz belõle... Vagy antenna... HI
Apa, ezzel mit is kell csinálni...? Alkalmi lelkes segítõm, legkisebb gyermekünk, Bence. Remélem nem lesznek rossz emlékei a gyalográdiózásról.
Ha lassan is, de elkészült az antenna. A három sarokoszlop épp hogy látszik, hiába, kell a hely az egészhullámú 80m-es huroknak. Ezen a képen tulajdonképpen látszik az egész mélypont emlékhely, a szélen a kis tölgyessel.
"A gép forog, az alkotó pihen"... Alkalmi QTH-m szerencsére árnyékos is, a nádfedeles pihenõ alatt akár esõben is lehet forgalmazni. Igaz, ehhez kell a majd' 32m-nyi H155 koax is.
Itt akár egy rádióamatõr találkozót is össze lehetne hozni, gyalográdiósat mindenesetre... :-)
Még kerékpártároló is van ! Csak minél többen gyertek bringával ide :-)
No, azért egy kicsit rádióztam is ! :-) Az idõpont nem volt éppen ideális a 80m-es QSO-khoz, mégis! Meglepõ módon, az elsõ "szabad a frekvencia ?" bekiabálásra jött válasz: van valaki a frekin ? Naná ! TNX HA6QR Gyulának Hatvanban, HG9KIS Pistának Rudabányán, HG7JTD Lacina Tiszapüspökiben, no és "tanitómesteremnek" HA8LKM/P Gábornak Csepelen ! Ezen kora délutáni órán QRP-s találkozó volt 80m-en ! És jó riportokkal ! :-) Meglepõ, és örömteli dolog volt.
No, itt az idõ, induljunk haza. A fiaimat úgy kellett kirángatni...:-)


Nagyon szép késõ délelõtt-kora délután volt, és eredményes is. Az antennakarbantartás sikerült, a korai idõpont ellenére még QSO-zni is, a család pedig megint nagyon jól érezte magát.


Utolsó módosítás: 2009-09-23 21:19

(10 megtekintés)