Csóványos - éjjel

Krüpl Zsolt, HG2ECZ - 2009-09-26
Ajánlott turistatérkép: 5. Börzsöny térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG2ECZ, HA5OT, HA5TI, ex HG2ECP


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-001 - Csóványos (Börzsöny, 938 m ASL); QRA: JN97LW37, 10 pont, HAFF-004


A hét elején a Gyalográdió levelezési listán felvetõdött, hogy a hétvégén egy komolyabb tájfutó verseny lesz a Börzsönyben. Nézzük meg õket és egyúttal rádiózzunk egy jót - belenyúlva az éjszakába! Az indulás jól sikerül, délután Királyrétrõl kisbusszal felmentünk Nagyhideghegyre (eddig mindig gyalog mentem!), majd megebédeltünk a turistaházban és irány Csóványos.


Mindenekelõtt egy térképrészlet - amelybõl kiderül, van még új a nap alatt. A kék szaggatottal berajzolt új piros háromszög egészen a Kemence felöl érkezõ zöld jelzésig tart. Érdekessége, hogy a kék jelzéssel ellentétben ez ugyan hosszabb Nagyhideghegyrõl Csóványosra, de nem hullámvasút-jellegû, hanem egyenletes emelkedésû kellemes sétaút. Hogy honnan tudom? Kijárt utat járatlanra ne cseréld! Kivéve ha kirándulsz és újabbnál újabb utakra vagy kíváncsi :) HA5OT Ottó és HA5TI Pista a rövid utat választotta, hogy hamar felérjen, HG2ECP Péter barátommal mi ezt a számunkra is ismeretlen utat választottuk.
Spartacus forrás - amely vize már szintén nem az egykor kiépített forrásból jön, hanem 4-5 méterrel odébb a vaddisznó túrásból.
Oltár kõ - szintén impozáns látvány, ahogy rád akar szakadni.
Felérkezés után - a csapat. Balról jobbra: HA5TI Pista, HG2ECP Péter, HG2ECZ Zsolt, HA5OT Ottó.
Csapatmunka - megy fel a 2m/70 cm-es Yagi.
Felmászva nagyon szép kilátás fogadott. Ritka tiszta volt a levegõ, így Vácnál a Duna ilyen tisztán látszódott. Természetesen a többi irányban is gyönyörû volt a kilátás.
Nagy népvándorlás volt Csóványoson. A tájfutókon kívül ekkor volt a NAHÁT 93 kilométeres Börzsönymászó teljesítménytúrája is. Ezenkívül több éjszakai túrát kedvelõvel is összefutottunk az este folyamán is.
Napnyugta - Ottó forgalmaz.
Pista bontja a delta loopját. Aztán éjfélkor elindultunk lefelé Királyrétre.


Nagyon jó hangulatú kitelepülés lett ez, sok-sok QSO született. Többek közt: 2 méteren FM-ben Sarkadról HA8WX jött vissza, továbbá 2 méteren SSB-n sok OM, OK és YO, YU állomás is volt.


Utolsó módosítás: 2009-09-28 13:47

(136 megtekintés)