Fel a Várhegyre!

Virág Tamás, HA6IAY - 2009-03-28
Ajánlott turistatérkép: 29. Bükk térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA6IAY


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-018 - Várhegy (Felsőtárkány, 669 m ASL); QRA: KN07FX20, 4 pont, HAFF-002


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:


Az ominózus január végi mentõs/kórházas kaland, és jó pár hét kihagyás után úrja késztetést éreztem az aktiválások folytatásának irányába. Külön kapóra jött a március végi rendkívüli szombati munkanap, amit már pénteken bedolgoztunk. Olyan csúcsot néztem ki, ami nincs túl messze, továbbá azért nem is túl alacsony. Optimális választásnak tûnt a Felsõtárkány valamint Noszvaj-Síkfõkút által határolt Várhegy.


HA5CQZ Zoli februári látogatása óta lényegében nem változott a környék. Én is Síkfõkútról indultam, miután az autóbusz kivitt Egerbõl a helyszínre.
Az Attila-kút nekem is útba esett...
Fenn a Várhegy tetején. Zolival ellentétben, én a kaptatósabb úton mentem fe, a túristajelzések hol pirosak hol pedig kékek voltak. Végül is könnyen fel lehet találni. Hol a 817 gumiantennájával, hol pedig a HB9CV-vel rádióztam. Nagy távolságok nem lettek áthidalva, a gumiantennával ugyanúgy meghallottak. (TNX 6TPF,6IFS,5CRQ/M,7LLX, 6OY, 6ICH)
A kis HB9CV antennám az egyik közeli faágra feltéve...
A hóvirágok már száradóban vannak....


Nagyon kellemes szombat délelõtti rövid kirándulás sikerült. Lehetett volna még maradni, de délutánra már más elfoglaltságom volt, így (miután buszhoz voltam kötve) sietnem kellett, hogy elérjem a hazafelé tartó csatlakozást Egerben.


Utolsó módosítás: 2009-09-28 22:11

(4 megtekintés)