Baglyas-hegy drótszamáron

Ács József, HA4AJ - 2009-09-26
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA4AJ


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-052 - Baglyas-hegy (Várpalota, 363 m ASL); QRA: JN97CF53, 1 pont


Munkám és egyéb efoglaltságaim miatt lehet hogy a 2009-es esztendõben nem lesz módom több túrára ezért ,egyfajta szezonzáró aktiválásként a stabil QTH-hoz legközelebb található csúcsot választottam.Ez már a második alkalom hogy a Baglyast kerékpárral hóditom meg.


Nádasladányt Inotával összekötõ régi betonuton érkeztem amely az autóforgalom elöl le van zárva .A 90-es években itt tõzegtûz tombolt,a mocsáron átvezetõ néhány száz méteres szakasz teljesen megsemmisült , egy keskeny gyalogösvényen lehet átkelni.
Közelebb érve jól játható hogy a csúcs teljesen kopár, csak térdig érõ fû van rajta. Ha meleg,napos idõben érkezel a napszúrás elleni árnyékolásrol gondoskodni kell (csíkosnapernyõ,kalap) HI! A hegyet nem túrista úton közelitettem meg ,hanem déli oldalrol.A hõerõmû melleti lakótelep, majd szõlõskertek szövevényes utjain keresztûl értem fel.
A lenyûgözõ panorámát a légkör magas páratartalma kb. 30km-re szûkitette.Tiszta idõben a balaton keleti medencélye is látható lenne.A képen keleti irányban ,Székesfehérvár.
Észak-kelti irányban a Csóka hegy,távcsõvel még a vár is látható.
Panoráma déli irányban.
Nyugatnak nézve a várpalotai lõtér,azontul a Bakony hegyvonulatai.
A jól bevált összeálitás 2m-re: -YAESU FTH 2010 kb. 2w PWR -2x féhullámu J-antenna huzalbol -12v 4amp/h zselés akku
Fák hiányában a huzalbol készült 2m-es körsugárzót egy horgászbot tartja.
Ez uton is köszönöm az alábbi amatõrtársak együtmûködését a sikeres aktiválásban. HA7UL/P HA7SZA HA5KDR HA4UK HA9MCQ/P HA2VR/P HG2UW/M HA7AT/P HG3FR HA2TX HG3FUD HG7SZL/P HA2NL HA3TL/P


A kerékpáros aktiválás annyira megtetszett hogy ,tervezem a Bakony csúcsainak 1-2 napos kétkerekes túrával egybekötött aktiválását.De ez még a jõvõ zenéje! Ha egy különös közûti jármûvet véltek felfedezni, melyböl antennák állnak szerteszét , az nem UFO , hanem HA4AJ Joco!!! hi.


Utolsó módosítás: 2009-12-07 11:11

(90 megtekintés)