Kerékpárral a Pécskõn darazsak társaságában

Novák János, HA6PJ - 2009-09-19
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA6PJ


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-034 - Pécs-kő (Salgótarján, 542 m ASL); QRA: JN98WC04, 2 pont


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:


Eredeti rádiós túrám elsõ célpontja a Somlyó-hegy lett volna, de oda a biciglit nem tudtam feltolni, így kizárásos alapon maradt a mellette nem messze lévõ Pécskõ-hegy. Somlyóbányáig kikerekeztem jó nagy szintes szerpentinen 30 fok melegben. Onnan már toltam a bringát a Pécskõig az erdõben,szintén sokszor felfelé is.


Felérve a Pécskõ tövében hagytam a bringát. Aztán gyalogosan felmásztam a tetejére a csúcskõhöz. A meredekebb részeken volt láncos kapaszkodó is,mint a Tátrában.
A csúcskõhöz felérve letelepedtem,aztán elkezdtem QSO-zni. A csúcskõ aljából egy lyukon ki-be közlekedtek a darazsak így a túrán kívül még tornáztam is rádiózás közben,nehogy megkóstoljanak. Mögöttem a Somlyó hegy látható kicsivel magasabban.
Aztán másfél óra múlva sajnos kezdet nyugovóra térni a nap és sötétedni elég rohamosan. Csodálatos volt a naplemente.


Összességében 6db 2 méteres összeköttetést sikerült létesítenem,így sikeres volt a csúcs aktiválása. Az elsõ QSO alkalmával mindjárt egy szintén sotázó amatõrrel HA6IAY/P Tomival sikerült beszélgetnem a Keselyûbércen volt EM115 Sota csúcson. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. Köszönet még az aktiválásban való segítségért a következõ rádióamatõröknek: OM8EL,HA6NW,HA6QZ,HA6ICH,HA6NN. Visszafelé már sötétedésben jöttem le a csúcsról a sárga turista jelzésen rövid úton Salgótarján irányába.


Utolsó módosítás: 2009-10-03 20:37

(5 megtekintés)