Bugyihó, Kámor

Donáczy Gábor, HG1DTQ - 2006-03-12
Ajánlott turistatérkép: 5. Börzsöny térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG1DTQ


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-008 - Bugyihó (Királyháza, 633 m ASL); QRA: JN97LX87, 4 pont, HAFF-004
  EM-017 - Kámor (Nagyoroszi, 661 m ASL); QRA: JN97MX24, 4 pont, HAFF-004


Ismét egy kis kiruccánást tettem a Börzsöny hegyei közt. A tervezettel ellentétben nagyon nagy idõcsúszással érkeztem a csúcsokra. Mivel közben sajnos meglett a magam kis baja, ezért csak villám aktiválásokat csináltam. A Bugyihó csúcsán csakhamar meglett a 4db qso, de a negyediket vadásznom kellett. A Kámor-on bekapcsaoltam a rádiót nem sokkal 15óra elõtt és lám csodát! Az alsó fm freki valamelyikén sikerült négy OM összeköttetést összehozni. Ezúton kérek alnézést azoktól akik szerettek volna velem qso-ni de nem jött össze!


Gerinc a Bugyihó felé vezetõ úton. Felfelé jövet volt ahol térdig érõ hõban gyalogoltam. Nehéz volt a járás, mert már a megolvadt majd visszafagyott kemény hó esete forgott fenn. Ez volt az egyik fõ oka a késéseknek.
Bugyihó csúcsa a gerincrõl nézve, ...
...és egy kicsit közelebbrõl.
A térkép szerint jelölt toronyszerû építmény.
Kilátétés 1.
Kilátétés 2.
Csúcskõ
Bugyihó sziklái a másik oldalról nézve. Ez a kép és az elõzõ kép készítési ideje között nem telt el 10perc!!! A szintkülönbség is csak kb 50m!
Kámor csúcsán 1.
2.
A térképen jelzett barlang mélyedése, ...
...és bejárata.
A térkép itt szép kilátást ígért. Reklamálni fogok a kiadónál, mert nekem csak a sûrû köd jutott! :-))) Egyébknt biztos szép lehetett.


Rádiós szempontból-ha a fákat leszámítjuk- nagyon jó qth volt mind a két csúcs. Hómentes idõszakban egy kellemes séta lett volna.


Utolsó módosítás: 2006-03-13 19:11

(35 megtekintés)