Fagyoskodás a Bakonyban

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2009-10-24
Ajánlott turistatérkép: 3. Bakony Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-051 - Nagy-Som-hegy (Hidegkút, 441 m ASL); QRA: JN87WA14, 1 pont


Az újabb túrámat a Bakonyba szintén a korábbi elvek alapján szerveztem meg: a kellemest összekötni a hasznossal. Pécsely körzetében volt egy tereplovas verseny. Ez olyasmi, mint a tájékozódási futás, csak éppen lóháton. Nekem nagyon tetszett. Csak az idõjárás nem: erõs szél, max 8 fok. Erre a napra a délelõtti nézelõdés miatt csak egy csúcs aktiválását terveztem, méghozzá a Nagy-Som-hegyet, amely Pécselytõl légvonalban 10 km-re sem volt.


A hegy Hidegkút irányából.
Szerencsére az esõ megszûnt a déli órákra, de igen nagy pocsolyát hagyott maga után. (Volt olyan hely , amelyet alig bírtam "száraz lábbal" kikerülni, hi.) Cserébe viszont az északi szél igen erõteljesen megerõsödött. (Majd le fagytam, különösen a csúcson rádiózás közben.)
A falu szélétõl végig a murvás, majd az erdõben "egyenesen", jelöletlen széles (kocsi-)utakon haladva, gyakorlatilag térkép nélkül, nem egész egy óra alatt, meg lehet találni a csúcskövet.
48 RH qso között egy S2S és négy HA állomás akadt. (ant: É-D irányban) 2 m-en csak a HA5KDR ifjú operátorai voltak elérhetõk.


Eredetileg négynapos túrát terveztem, de végülis egyszerre elég volt ez a két nap. Így legalább nem törte fel a túrabakancs a lábamat. (Bár kezdtem érezni, hi.)


Utolsó módosítás: 2009-10-26 13:12

(3 megtekintés)