Purga

ha2vr, HA2VR - 2009-11-01
Ajánlott turistatérkép: 8. Cserhát térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-030 - Purga (Garáb, 575 m ASL); QRA: JN97TW79, 2 pont, HAFF-023


Egy kisebb társaság azt a feladatot adta, hogy nézzek ki egy csúcsot, amelyrõl szép a kilátás, érdekes és kellemes kirándulással lehet rá feljutni és nem messze tõle kulináris élményekben is lehet részünk. A Purgára esett a választásom.


A csárda mellet közvetlenül induló úton tettük meg az elsõ lépéseket. Az út kicsit sáros volt, meg kellett találni a szárazabb részeket.
Néhány száz métert követõen kellett ezt a mezõt az erdõ irányába átvágni. Itt érdemesebb a mezõ közepén futó utat választani, amely a kép jobb szélén látható. Középen a Tepke kilátója magasodik.
Az erdõbe érve jól láthatóak a jelzések. Az út a Tepke kilátója mellett halad el. Itt érdemes idõzni és gyönyörködni a környékben. Folytatva az utat értük el a Purgát és rádióztam viszonylag rövid ideig 40 m-en. A sietség oka a Bableve Csárdában idõe foglalt hely volt.


Visszaérve a kék jelzést az erdõbõl kiérve nem találtuk meg, így az erdõsáv mellett folytattuk utunkat a parkolóig, ahol készen várt bennünket az elõre lefoglalt hely. A kirándulást a kulináris élvezetek követték, amelyben egyikõnk sem csalódott. Érdemes lesz ide máskor is ellátogatni. A közeli környék több SOTA csúcsot is rejteget. Bár ezek egyikérõl sincs kilátás, a Tepke viszont kárpótol ezért.


Utolsó módosítás: 2009-11-08 08:46

(7 megtekintés)