Bajtemetés

Csahók Zoltán, HA5CQZ - 2006-04-17
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5CQZ


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-031 - Bajtemetés (Pécel, 316 m ASL); QRA: JN97QL64, 1 pont, (HAFF-018)


Ez a csúcs Péceltõl 4 km-re DK-re található. A Pécel-Isaszeg útról ott fordultam le, ahol az út keresztezi a Rákos-patakot. Innen a piros jelzésen 2,5 km gyaloglással lehet a csúcsra felérni. A jelzés az út elején egy nagy réten eltûtik, itt jobbra kell tartni.


Felérve egy néhai rakétabázis fogad, érdemes végigjárni. A geodéziai toronyba nem lehet felmenni, belül üres.
Szerencsére van egy kitûnõ "antennafa", a képen jobboldalt. A mögötte levõ bunker tetejérõl meg jól lehet URH-zni.
A fa magasságának feléig sikerül az inverted-V RH antennát telepíteni, a közepe olyan 8 m magasra került. Miután ezzel megvoltam körbenéztem 2 m-en. Nem volt nagy élet, két állomást az R3-ról hívtam át. Végül azért sikerült FM-en Veszprémet elérni. SSB-n pedig két magyar OM állomással váltottam 59-es riportot. (tnx HA7JQU, HA7RS/P, HG5AZR, HA5TPA, HA2ESM, OM2WM, OM5XX).
Ezután 40 m-en probálkoztam, sajnos nem sok szerencsével. Így aztán áthangoltam 80 m-re, ahol jól jöttek a hazai állomások. 3 nagyon kellemes QSO-t csináltam (tnx HA8LKM, HA1TQ, HA3YE), aztán már indulni kellett haza.
Végig szép idõ volt, kesõ délutánra még jobban kitisztult és a szél is leállt. Jól látszódtak a Budai-hegyek, középen a Nagy-Kevély és jobbra a Pilis tömbje. A másik irányban a Mátrát lehetett kivenni a távolban.


Elég nagy a forgalom ezen a helyen, mert kocsival is megközelíthetõ. Este azonban már csak én maradtam.


Utolsó módosítás: 2006-04-20 17:41

(110 megtekintés)