Cserhát két csúcsa kipipálva

Mészáros József, HA6OY - 2009-11-21
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA6OY


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-044 - Bézma (Csethátszentiván, 515 m ASL); QRA: JN97TW13, 2 pont, HAFF-023
  EM-030 - Purga (Garáb, 575 m ASL); QRA: JN97TW79, 2 pont, HAFF-023


A hét közepe táján unokám készített egy rajzot: Papi hegyre megy volt a projekt címe. Erre rá kellett szolgálni, tehát az ürügy már meg is volt. Elhatároztam, hogy reggelrõl indulok, hátha lesz kedvem duplázni. Lett :))


A Bézmát napokkal korábban 6QR Gyula már aktiválta, tehát volt a feljutásról némi képem. A Pásztó-Szécsény útba Kozárd felõl betorkolló út keresztezõdésénél hagytam a lovakat. Itt indul a kék háromszög, ami végig vezet a célig.
A csúcson kicsit bokros az erdõ, ezért mintegy 50 méterrel visszább az irtás szélén húztam ki az antennát. Gábor barátom 7PO bejelentett a spoton, hogy 15 perc múlva kezdek. Némi késéssel, mert begabalyodtam kissé a bokrokba, de 80 méteren kezdtem. 14 perc alatt 14 qso meg is lett, aztán elfogytak. A 40 méter igazi élményt nyújtott. Az elsõ 29 percben 52 qso (kellett csipkednem magam)A végére 75 qso-t naplózhattam
A Purgára való átsétálásom bizony majdnem 2,5 órát vett igénybe (Csak a nagypapáknak van megengedve ekkora szintidõ). A Bézmával ellentétben ahol csúszkáltam rendesen, itt egész jó volt az út felfelé leszámítva a kb. 1 Km búzamezõt. Érdekes érzés, hogy általában mikor felérsz a csúcsra, megérkeztél. Itt ez másképp van. A Tepke kilátótól még kell "kicsit" gyalogolni. Elõször le, hogy aztán felmehess megint, ráadásul valamivel keményebb kaptatón.
Ilyen tábla van vagy 4-5 az út mellett
Itt is bokrosabb volt a jelzett csúcsnál az erdõ, így a hosszú drótommal maradtam az út mellett. Itt is 80 méteren kezdtem. A 13:30-45 UTC idõhöz képest gyorsan lett nyolc qso, köztük DL, OE, 9A a magyarok mellett. Mire 40 méterre átkapcsoltam, már valami olasz verseny ment a sávban, de azért ez a hegy is hozott 34 ök-t.
Lefelé jövet elgondolkodtam: Ugye nem õ lakik itt, mert akkor galád jelzõvel illetném, de ez kizárt. Ha viszont másé a bejárat, akkor arcátlanság ilyet csinálni. :))
Ezt a fát sem hagyhattam fényképezetlenül
Végezetül a "felbujtó kép"


Jól elfáradtam, de egy tartalmas nap van mögöttem. A részemrõl szokatlan kora délelõtti idõpont sok új hívójelet is jelentett. Köszönöm mindenkinek a qso-t 7PO Gabinak és 4FY Jánosnak a spotolást.


Utolsó módosítás: 2009-11-27 18:20

(8 megtekintés)