Felvonó nélkül nehéz az élet

Ambrus Ferenc, HA5AZZ - 2009-11-21
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZZ, HA5TAA


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-018 - Nagy-Kevély (Pilis, 534 m ASL); QRA: JN97LO89, 2 pont, HAFF-004


Pilisborosjenõ. Egy kis céges összejövetel, rezidens házigazda, gyalogos kirándulási tervek a környéken. Mi más kell ahhoz, hogy az ember rádiót ragadjon? Arra gondoltunk, hogy ki kellene próbálni a gyalográdiózást is. Így hát bepakoltuk a felszerelést, lesz ami lesz. Úgy terveztük Anikóval, hogy meglógunk a társaságtól, gyorsan felmegyünk a csúcsra rádiózni, majd késõbb csatlakozunk a csapathoz.


Az iskola elõtt parkoltunk, onnan indultunk el. A kollégáim meg is kérdezték rögtön, hogy miért viszek magammal horgászbotot, mire azt válaszoltam, hogy néhány pisztrángot szeretnék fogni odafent a csúcson. Felfelé mentünk az erdõben, pontosan megmondani nem tudom merre, mert a házigazdánk lelkes lányait követtük, akik jól ismerték az utat. A Nagy-Kevély végig láthatatlan volt a sûrû ködben.
Anikó kezdett URH-n. Sajnos, lányos zavaromban átjátszó üzemmódban felejtettem az FT 26-os kézi rádiót, ezért néhány percig Anikó hiába hívott szimplex csatornán. Sri. :-)
Alig láttunk valamit, de nem azért mert sokan voltak körülöttünk. Nem kellett ugyanis meglógni, mert a kollégáim úgy döntöttek, hogy elkísérnek bennünket. A nagy ködben más attrakció amúgy sem akadt. :-)
Folytattam 40m-en a rádiózást, SSB üzemmódban. A rádió FT 897-es volt, az antenna pedig inverted V, amit horgászbottal toltam a magasba. A tápegységet két párhuzamosan bekötött 7Ah-ás akkumulátor alkotta, ezért csak 25W kimenõ teljesítményt állítottam be. Áldom az agyam, hogy csak két akkut vittem magammal, mert gyalogosan (és felvonó nélkül) nehéz az út felfelé. Hát igen, nehezen szokja szamár a szántást...
Lefelé menet pihentünk egyet a várnál. Kezdetnek jó kaland volt. Az izomláz is kezd már a feledésbe merülni. :-)
Eredmények (erõs túlzással): HA5TAA, Anikó 4 db QSO 2m-en HA5AZZ, Feri 4 db QSO 2m-en és 19 db 40m-en. Olasz, osztrák, német és szlovén állomások mellett befutott két angol is. Az ismerõsök közül 9A7W Ogi és HA5MA Laci kedveskedett.


Külön köszönetet érdemel a kollégáim csapata. Annak ellenére, hogy nem volt benne a tervben, mégis feljöttek velünk. Csak a ködös, párás idõ gátolt bennünket abban, hogy maradjunk még, de a kollégák türelmével sem akartunk visszaélni. A napot forralt borral és finom vacsorával zártuk.


Utolsó módosítás: 2010-01-24 16:04

(9 megtekintés)