Zemplén - Szokolya-tetõ

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2009-12-29
Ajánlott turistatérkép: 23. Zempléni hegység Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-025 - Szokolya (Erdőbénye, 608 m ASL); QRA: KN08PG53, 4 pont


Nagy tervekkel érkeztem meg a Zempléni-hegység déli körzetébe. Helyette igencsak kiadós túrázásban volt részem, minimális aktiválással. (Sajnos a mobilommal készített fényképek letöltéskor megsérültek, így azzal nem tudok szolgálni. Szerencsére János, HG0NPJ leírása és képei kellõ útbaigazítást adnak a bátor jelentkezõknek. A párom által készített nem aznapi túraképeket viszont beraktam egy párat.)


Én Erdõbénye utolsó - eladó - házától indultam neki a piros jelzésen a Tállya-patak völgyében. Nekem is kemény két órámba tellett, amíg felértem a csúcsra. A patakot többször is keresztezni kellett, ami nem mindig volt egyszerû feladat, lévén, hogy a napokban olvadt el a hó. Egyébként szép napsütéses idõ volt, az erdõ inkább õszies hangulatot árasztott.
A csúcskõ körül húztam ki a 40m-es dipólt. Szokásomtól eltérõen 25W-tal dolgoztam, de így is alig akadt 20 qso a szokásos félórás aktiválás alatt. Ráadásul nagyon sötétedett, így már a 2m-es antennát nem is állítottam fel. (SRI)
Nincs képMegindultam egyenesen lefelé, keleti - Erdõbénye - irányba. Telihold volt, tiszta idõ, gyönyörûen látszottak a település fényei, felette pedig a hold. (Sajna ez a kép is "eltünt".)


Lefelé az út - még így sötétben is - alig tartott tovább egy óránál. Majd beugrottam a faluban az egyik helyi bortermelõhöz és feltankoltam az ünnepekre, hi!


Utolsó módosítás: 2010-01-05 08:07

(43 megtekintés)