Nagy-Kevély helyett HHH

Bischof István, HA5TI - 2010-01-31
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-021 - Hármashatár-hegy (Budapest, 495 m ASL); QRA: JN97LN93, 1 pont, HAFF-015


Nagy készülõdés elõzte meg a hétvégét. A Csóványos volt a cél, de a váratlanul sok hó meghátrálásra kényszerítette a csapatot. Így a kiesõ , bizonytalan tömegközlekedés miatt inkább Budapest közeli hegy aktiválása mellett döntöttünk. Sajnos nem reagáltam a vekkerre, így lemaradtam a Zsolti csapatáról és a Nagy-Kevélyrõl. A behavazott hegy élményét azonban nem akartam elszalasztani, így nekivágtam a HHH megmászásának.


Az aszfaltos út mellett haladó ösvényen mentem felfelé. Csak egy ösvény volt kitaposva , a környezõ hótakaró érintetlen. A fák ágain még nagyon sok a hó, de az éppen felélénkülõ szél ezt hamar lesodorta.
A hegy csúcsán sokan voltak szánkózni. A hó nagyon alkalmas volt ezen szórakozás ûzésére.
Ezen az oszlop-csonkon állítottam fel a rádiót, HG2ECZ/P már várt rám a Nagy-Kevélyrõl lefelé. A QSO után még 8 állomás hívott meg, így az aktiválás sikeres lett, a rövidhullámú antennát fel sem állítottam.


A szél egyre erõsödött, kavarta a havat és elkezdett sötétedni. Ezért pakoltam és elindultam lefelé. Nagyon kellemes séta volt , habár a 30 cm-es hóban lépkedni több energiát követelt , de mindenképpen megérte.


Utolsó módosítás: 2010-02-01 09:27

(5 megtekintés)