Nagy-Hárshegy

Bischof István, HA5TI - 2010-02-06
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI, HA5OT


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-025 - Nagy-Hárs-hegy (Budapest, 454 m ASL); QRA: JN97LM48, 1 pont, HAFF-015


Hosszú idõ után újra nekiindultunk Ottóval egy kis kiruccanásnak. Az indulás nehézségeinek leküzdése után, szokás szerint nagy késéssel, neki is indultunk a túrának. Terv szerint Hûvösvölgybõl akartunk indulni, de a késés jó kifogás lett a könnyebb Szép-Juhásznétól való indulásra.


A csodásan behavazott hegyre ( amirõl buta módon nem készítettem képeket ) hamar felértünk, nem volt hideg , csak fújt a szél, ami késõbb a kilátóban rádiózó Ottónak okozott gondot. Én a lépcsõre telepítettem az állomást. Ottó felhúzta a delta loop csúcsát a kilátóba, így nem kellett bevetnem a spiderbotot. Sajnos egy orosz verseny miatt lehetetlen volt 40m-en rádiózni.
Így aztán mégis csak beüzemelésre került a spiderbot: egy 10MHz-es dipólt húztam ki rá. Ezen a sávon, némi antenna-hangolgatás után, hamar beindult a nagyüzem. 27QSO, SM, LA, G, EI, PA, ON, F, DL, UA3 és EA6 prefixek kerültek a logba. Természetesen HA is, HA5MA és HA5LV személyében.
Sötétedett, kezdett a szél kellemetlenül erõsen fújni és kicsit át is hûlt a cipõ, így pakoltunk és indultunk lefelé.
Azt az utat választottuk, amin felfelé szerettünk volna menni! (szerettünk??? terveztük, szerencsére nem sikerült..... :-) ) A Hûvösvölgybe mentünk le, a Gyermekvasút megállójánál értünk ki az erdõbõl. Ottóban felébredtek az úttörõvasutas emlékek.
Én csak egyszerûen örültem neki, hogy szerencsésen leértünk.
Kimaradt a képsorból: az utolsó qso kerül a logba a Nagy-Hárshegyen : SM7GUY


Aki a napokban a Nagy-Hárshegyre megy aktiválni, feltétlenül vigyen magával szánkót. A lejövetel garantáltan gyors és élvezetes lesz. Kb. 40 cm hó van fent, ami az éjszakai havazással csak hízott, és ez a hótakaró egészen a Hûvösvölgyig, a buszokig, villamosokig tart.


Utolsó módosítás: 2010-02-07 08:56

(4 megtekintés)