A mélyen behavazott Dobogókõ

Bischof István, HA5TI - 2010-02-07
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI, HA5OT


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-005 - Dobogó-kő (Pilis, 700 m ASL); QRA: JN97KR72, 6 pont, HAFF-004


A sikeres Nagy-Hárshegyi kiránduláson felbuzdulva mára a Dobogókõt választottuk. Egyszerû feljutni, szükség esetén van lehetõség melegedni, enni, inni.


Sikerült aránylag rendes idõben elindulni, így a tervezett 11:56-os busszal jutottunk fel Pomázról Dobogókõre. A végállomásnál lévõ Matyi-büfé mellett vertünk tanyát. Ottó felkészült, mini hólapáttal takarítja a padot, asztalt.
Pár asztallal odébb egy hangulatos családi kirándulás folyt. Tüzet raktak és ...
... ilyen finomságokat készítettek.
Nekünk a Matyi büfé jó bablevese, forralt bor és almás pite jutott. No , ez sem volt megvetendõ ebéd.
Megerõsödve nekiláttunk az állomás helyének megkereséséhez. Tavalyi tapasztalat alapján a tenisz pálya mellé terveztük a települést, de a a kb. fél méteres hó ezt megakadályozta. Így a csúcskõ mellé települtünk, mivel kicsi volt a forgalom, nem zavartuk a kilátás csodálóit. (késõbb azért voltak csoportok, de pár percnél tovább senki sem bírta a hideget)
Végre pontosan a SOTAWATCH-on megadott idõpontban sikerült kezdenem. Egy óra alatt 51 QSO-t sikerült csinálnom 7MHz-en.
Közben Ottó szorgalmasan gyártotta a QSO-kat 2m-en.
A nagy "run" után behallgattam 18MHz-re a 7MHz-es delta loppal. Nagy meglepetésemre bömböltek az USA állomások. Felraktunk egy dipólt 18MHz-re és Ottó elkezdett DX-elni. KG9N és K8CW kerültek a logba. 5W és egy 7m magasan lévõ inv. vee antennával egyértelmûvé vált, hogy jó füle van az ellenállomásoknak. ( QRZ:COM képek alapján sok elemes antennacsoportok.... )
Visszavettem Ottótol a "trónt" és CW-ben elsõ hívásra válaszolt K2VV, örült, amikor közöltem, qrp állomás vagyok.
A sikeres és élménygazdag aktiválás után erõsen elgémberedett kézzel bontottuk az állomásokat. Ottó különösen szenvedett a hidegtõl..... nem hiába, a fókák is zsírréteggel védekeznek a hideg ellen. A báró Eötvös Lóránd turistaház mellett elgyalogolva próbáltam ezzel a képpel a hangulatot rögzíteni.


A busz indulására várva ismét meglátogattuk a Matyi-büfét. A forralt bor még mindig ízlett. A buszba beszállva a meleg és a relatív légszegénység elálmosított, a fejembe szálló bortól kemény ásítozásba kezdtem. Zárszóként az elcsépelt, de nagyon aktuális mondat: ismét nagyon kellemes napot töltöttünk a szabadban.


Utolsó módosítás: 2010-02-08 10:10

(8 megtekintés)