A behavazott Pilis

ha2vr, HA2VR - 2010-02-13
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-002 - Pilis tető (Pilis, 756 m ASL); QRA: JN97KQ45, 6 pont, HAFF-004


Délelõtt határoztam el, hogy elsétálok a Pilisre. A nap sütött, az idõ szépnek ígérkezett.


A Kétbükk-nyeregnél kerestem parkoló helyet, de alig találtam. A parkolóban kb. 30 cm-es hó fogadott és mindössze 3 autónak volt csak hely. Végül "beharcoltam" magam a zsebkendõnyi területre, a parkoló szélére.
A kéken akartam elindulni, de hamar feladtam. Néhányan szánkóztak az elején, de följebb sem tudtam nagyon haladni a magas hóban. Végül az erdei aszfaltos utat választottam. Itt valamikor lekotorták a havat és néhány cm-es hó volt csak rajta.
Az út felétõl azonban a kotrás már elmaradt. Mindössze egy nyom volt csak, amelyen haladni lehetett.
A sorompótól már ez sem szolgált járható "ösvényként". Itt a hófúvás, az erõs szél megtette hatását. 40-50 cm-es hóban próbáltam haladni, de nagyon nehezen ment.
Megpróbáltam elindulni a megszokott QTH felé, de feladtam és visszafordultam. Az elsõ hangár tetejéig jutottam és ott rádióztam 2 m-en. Köszönöm minenkinek a qso-kat. 40 m-re már meg sem próbáltam települni, mert hely se volt és térd fölöttig ért a hó. A hideg szél és a késõi idõ is a visszaindulást sürgettette velem.


A könnyû délutáni séta helyett egy kemény, nehezen járható út várt rám. Megküzdöttem a feljutásért, jó lett volna még RH-n is rádiózni egy kicsit, de ez a késõbbiekre maradt.


Utolsó módosítás: 2010-02-13 20:50

(3 megtekintés)