Az egyetlen csúcs a Velencei-tó körzetében

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2010-02-21
Ajánlott turistatérkép: 19. Velencei hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-034 - Meleg-hegy (Nadap, 351 m ASL); QRA: JN97HG11, 1 pont


Régóta tervbe volt ez a kis domb, de valahogy mindig elszáguldoztam az M7-esen mellette. Most viszont nem volt autópálya-matricám, hi.


A hétvégi balatoni disznóvágással egybekötött farsangi buli (!) befejezéseként a párommal felkerestük az Aranybulla-emlékmûvet, az 1848-as pákozdi csata helyszínét, majd irány fel a tetõre. Szép napos idõ volt. Két nap alatt a hó nagy része elolvadt, de szerencsére a hegyen még megvolt vagy 5-10 cm és így - sár nélkül - fel tudtunk menni.
A gyaloglás Velence Bence-hegyrõl indult. Sajnos Nadapon rossz irányba fordultunk, így vagy 20 percet potyára gyalogoltunk, ugyanis mindenütt zsákutca (kerítéssel lezárt) volt. Így több mint 1.5 óra alatt értünk fel, de a visszaút csak 55 percig tartott.
A dombon átvezetõ kerékpárútról könnyen be lehetett azonosítani a csúcsot, mivel a szél olyan erõvel fújta a mellékelt antennatorony rögzítõ köteleit, hogy ezt a hangot nem lehetett nem észrevenni. Sõt, a vételnél is "idegesített", hi.
Bár megtaláltam Pista (HA5TI) "asztalát", de a szél miatt én inkább a betontorony tövébe telepedtem le. Az antenna közepét tartó pacabotot - a szokásomhoz híven - csak nekitámasztottam az egyik fának. (Nem dõlt el. Sõt a szél is "jó irányba" fújdogálta.
Aktiválás közben... Az eredmény: Fél óra alatt 37 qso 40m-en, köztük két hazai (TNX: HA5TI és HA7UG). Sajnos a 2m-re a BNC-F átalakító itthon maradt, ezért csak a VX-2 gumibotját tudtam használni, de így is összejött egy S2S HG4UK/P-vel, Kékesrõl, plusz egy mobil - HG5BUN/m - Pécel körzetébõl. Sajnos a "közelebbi" állomások nem hallottak!


Ezzel a napi aktiválással sikeresen "beindítottam" a 2010-es évet. Remélem ez is lesz olyan jó, mint az elõzõ 2009-es év a maga 28 aktiválásával.


Utolsó módosítás: 2010-02-21 23:13

(15 megtekintés)