Grenoble IV - Pic de l'Oeilly

Csahók Zoltán, HA5CQZ - 2010-02-26
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5CQZ

A magas csúcsok közül talán ez a hegy (F/AB-462, 1547 m) a tűnt a legegyszerűbben elérhetőnek. Nem túl stabil, esős-havas időjárást mondtak, de úgy tűnt nem lesz nagyon rossz idő. A hótól tartottam, de szerencsére azzal sem volt gond.


A nagy hófedte hegy (Le Taillefer, F/AB-186, 2857 m) előtt a kép közepétől kicsit jobbra az erdővel borított "csúcsocska" a cél.
1230 m-en parkoltam le és egy erdei úton indultam el. Szép a kilátás északi irányban a Chartreuse-re.
1350 m, innen kezdődik a kaptató a hegyre.
Ilyen út ment végig. Előttem már jártak az előző napokban, de nekem nem volt hótalpam. Szerencsére a hó már kicsit összeesett és éjjel össze is fagyott. Így csak egyszer-egyszer süllyedtem térdig bele. Kicsit úgy mentem, mintha tojásokon járnék.
A csúcs. Nincs sok kilátás.
A csúcslista szerinti csúcs kicsit odébb van...
Kicsit nehezen kerültek elő az ellenállomások, de aztán szépen beindult az aktivitás. 40m mellett megpróbáltam a 30m-t is, ami szintén jól működött. A billentyűm - talán a hidegtől - kontakthibás lett, amit aztán sikerült orvosolni. Most is jópár magyar állomás került a logba (tnx HA5AZC, HG4UK, HA3FZ, HA7UL, HA6IAY, HA5TI).
Nem volt hideg, se szél, az elején még a Nap is sütött. Aztán elkezdett kicsit havazni.
A havazás itt jobban rákezdett. Érdekes, hogy ilyen kicsi golyócskák estek. Szerencsére nem olvadt és nem is áztam el.
A kocsinál már egész komoly havazás volt. Itt a kép közepén, a hó alatt egy befagyott tó van.


Egy nagyon mozgalmas hetet tudhatok magam mögött, köszönöm mindenkinek az összeköttetéseket és remélem majd idővel a többi csúcs is sorra kerül majd.


Utolsó módosítás: 2010-02-28 22:05