Nagy-Hárs-hegy (NHh) elsõ SOTA "csúcsom"

Fleisz Lajos, HA8FLE - 2010-03-06
Ajánlott turistatérkép: 6. Budai-hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA8FLE, HG2ECZ


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-025 - Nagy-Hárs-hegy (Budapest, 454 m ASL); QRA: JN97LM48, 1 pont, HAFF-015


Pesten van munkám mostanában (egyébként szegedi vagyok), ma is így volt. A délutánom felszabadult, ezért hirtelen ötlettõl vezérelve sked QSO-ztam 900 megán 2ecz Zsoltival, van-e ötlete úgy cca. 2 órányi szabadidõt kitölteni SOTA-zással ? Volt :-) Röpke 2 perc alatt eldöntöttük, hogy menjünk valahová, amit csak Zsolt tudott, hi. Így lett a célpont a KM-025.


A kicsi kocsimat a Nagy-Hárs-hegy lábánál tettem le, a gyerekvasút parkolójánál. Innen egy laza sétával, meg-megállva fölsétáltunk a csúcson lévõ kilátóhoz. A Kaán Károlyról elnevezett kilátó volt a cél. A fagerendás szerkezet rádióamatõr-barát, nem árnyékolja le a rádióhullámokat.
A kilátó már csak hab volt a tortán, az ide fölmászás már nem izzasztott meg. Már izzadt voltam :-).
QSO-zás elõtt körbenéztem, a kilátás pazar minden irányban. Akkor még nem éreztem a fák koronája fölött alattomosan fagyasztó szelet, a mosoly még nem fagyott az arcomra...
Zsoltnak ez egyik kedvenc hegye, a fagerendás kilátótoronnyal, büszkélkedett is vele... :-) Bocs a kép minõségért, ezt is csak mobillal csináltam.
Budapest felé nagyon szép kilátás nyílt! A legtöbb QSO-t is ebbõl az irányból abszolváltuk, szerintem.


TNX a következõ amatõr társaknak, akik a szieszta idõ alatt sem voltak restek, és mikrofont ragadtak: 14:30 UTC HA5KDR Miki Gerecse tetõ versenyállomásukról, 14:32 UTC HA5ACZ Zsolt Örs vezér terérõl, 14:55 UTC HA5OIR Csaba Rákosligetrõl, 15:08 UTC HA8BI Lajos Szigetszentmiklósról. Hál' istennek, sikerült aktiválnom életem elsõ SOTA csúcsát ! Addig nem is tágítottunk, amíg össze nem jött a 4 kapcsolat, pedig az ujjaim már igencsak elfagytak a fagyos szelecskében. Kellemes délutáni kis rádiózás volt. Remélem nemsokára folyt. köv...


Utolsó módosítás: 2010-03-08 13:11

(7 megtekintés)