Sóvirág Tanösvény

Benkõ Ferenc, HA4BF - 2010-03-06
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA4BF

Bár nem SOTA, nem is csúcs, de azért ide is érdemes elmenni. Fõleg ha majd kibújnak a táblákon szereplõ növények és nem csak az elfagyott maradványaikat találjuk. Már nagyon kimozdulhatnékunk volt, viszont nem akartunk se messzire menni, se megfagyni :) Ezért esett a választásunk a HAFF-043-as Tápió-Hajta Vidéke TK szélében lévõ geoláda levadászására.


Azért, hogy a kellemeset a hasznossal összekössem, elõkészítettem a felszerelést. FT-857D, 5Ah Lipo akku, manuális 2 sávos dipól, 8m-es bot.
Megérkeztünk, Farmos községben az út mellett pihenõ várt, innen indul a Sóvirág tanösvényre az út...
Megkerestük a geoládát (GCSZIK), amelyet nagyon ötletesen rejtettek el. Majd körbementünk a tanösvényen.
Közben már szemmel kerestem, merre tudnék települni, hogy a legkevésbé okozzak kárt.
Egy patak partján állítottam fel a 2sávos dipólt.
És egy jóképû fûcsomóra ültem...
Ez a kép kimaradt a beszámoló közepérõl :) Nem csalódtunk, kicsiknek és nagyoknak is érdekes volt a helyi szikes vidék bemutatása az ott található növény és állatvilágon keresztül.


Majd másfél óra alatt 40m ssb-n 82 QSO született (9 HA hívójel), közben egy félénk próbát tettem 20m ssb-n, de a versenyzõk bizonyultak erõsebbnek. A legvégén sikerült 2m fm-en a HA5SOTA-t is elcsípni kézi rádióval. Köszönöm a QSO-kat, ide még visszatérünk majd ha lesz növényzet. Képek nagyban: http://ha4bf.ham-radio-op.net/wff/index.html


Utolsó módosítás: 2010-03-12 11:39

(14 megtekintés)