A kimaradt Naszály és Margita

Tóth Gábor, HA4GGQ - 2010-03-07
Ajánlott turistatérkép: Gödöllői dombság térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA4GGQ, HA4FY


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-006 - Naszály (, 652 m ASL); QRA: JN97NU80, 4 pont
  KM-028 - Margita (Szada, 344 m ASL); QRA: JN97PP94, 1 pont, HAFF-018


Legutóbbi útunk során a Csóványos utánra terveztük a Naszályt, ami akkor elmaradt, így vissza kellett oda menni.


De ha már megint ilyen távoli csúcsot választottunk, akkor a közelben keresni kellett egy másikat is. Így aztán HA4FY János bölcs tervezésének köszönhetõen kinézte a Margitát. A Naszályra a menetet Kosdról ezúttal a zöld kör jelzésen kezdtünk, aztán sárga + és zöld háromszög jelzéseken mentünk szinte toronyiránt.
A bányánál egy kicsit azért megálltunk szusszanni.
Amikor felértünk a csúcsra, még nem nagyon volt jó idõ, úgyhogy jól jött egy kis fagyállóval történõ feltöltés. Késõbb (állítólag) még a tea is megfagyott a pohárban.
Nagy volt a forgalom a toronynál, futók, turisták, sokan mentek a Násznép barlanghoz is. A QSO-k gyorsan jöttek, maradt egy kis idõ a csúcstól nem messze lévõ láda felkutatására is, ami egy facsoport közelében volt. Lefelé a kék , majd zöld kör jelzésen mentünk.
Igyekeztünk, hogy maradjon idõ a Margitára, mivel az HAFF csúcs is, 4FY betervezte a 44 QSO-t. Itt Szada szélsõ házaitól a piros háromszög jelzésen mentünk föl és viszza is erre jöttünk.Idõközben kis hózápor kerekedett.
A hóesés még nem volt zavaró, a közben megoldott billentyûzet csatlakozási probléma sem, de valami erõs zaj volt a közelben, ami leültette a kis Moszkitó vevõjét, így a tervezett QSO-k fele sikerült csak RH-n. Az URH viszont remekül ment annak ellenére, hogy csak fele olyan magasan voltunk, mint a Naszály, hamar betelt a papír.


Köszönet az amatõrtársaknak a QSO-kért, így a hideg és havas idõben gyorsan végeztünk. Ha jobb lesz az idõ, a kedvünk is bizonyára tovább kitart majd. Igaz, a bónusz pontokért meg kell dolgozni.


Utolsó módosítás: 2010-03-08 19:30

(54 megtekintés)