Duna-kanyar tavasszal

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2010-03-29
Ajánlott turistatérkép: 5. Börzsöny térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-023 - Szent Mihály-hegy (Nagymaros, 487 m ASL); QRA: JN97LS16, 1 pont, HAFF-004


Alig két héttel a havas pilisi aktiválások után igazi tavaszi idõben vágtam neki a Duna túl oldalán egy magányos csúcsnak. A MÁV kemény 170 jó magyar Ft-ért oda-vissza elvitt Nagymarosra. (Tavaly ismerõseimmel jártunk ugyanerre, de akkor visszafelé kerékpárral jöttünk.)


A vasútállomástól a sárga jelzésen megindultam és kb. 1 órai kényelmes - itt-ott kissé megerõltetõ - menet után simán fel is jutottam a csúcsra.
Szerencsére a növényzet épp, hogy csak megindult zöldellni, így az út során többször is viszonylag jó kilátás nyílt a Duna-kanyarra. A képen a "Szamaras"-i emelkedõrõl a visegrádi hegy / vár látható.
Fenn a tetõn ilyen virágok nyíltak.
A háromszögelési pont - csúcskõ - még a helyén volt, de a körülötte lévõ betonelemeket már szétbontották...
...arrébb pakolták.
Viszonylag kényelmes qth-t rendeztem be egy félig kidõlt fa törzsén. Ülve rádióztam! Az aktiválás a szokásos rendben ment. 40m-es dipól a Hegyes-tetõn a tetõvel párhuzamosan volt kihúzva. Átlagban a percenkénti egy qso összejött. Összesen 32 qso, köztük 2 HA és André barátunk F6UKL/p jóvoltából egy S2S is bekerült a logba.
Lacitól, HA5MA kapott szalagkábelbõl a múlthéten összedobtam a J-pole antennát. Szívesen ki is próbáltam volna, de közel 10-perces cq-zásra sem jött senki 2 m-en.


Visszafelé megpróbáltam a faluban átvágni az utat, de nem jött össze. Így a tervezett vonatot le is késtem. Viszont helyette a "pincesoron" kaptam egy ki kárpótlást, megkóstolhattam a "helyi" vörösbort.


Utolsó módosítás: 2010-03-29 22:54

(3 megtekintés)