Papod

Feri, HA7UL - 2010-04-04
Ajánlott turistatérkép: 2. Bakony Észak térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-004 - Papod (Bakony, 644 m ASL); QRA: JN87WE23, 4 pont


Tõlem kicsit messze van, de már rég fentem a fogam erre a csúcsra. Még éppen belefér a magamnak engedélyezett 3 Km es sétába.


Korán indultam otthonról, mert majd 2 óra útidõvel számoltam. Kicsivel több mint másfél óra alatt Hárskútra értem. A falu felett az erõ szélén hagytam az autót és egy jelöletlen erdei úton indultam neki.
Nagyon szép az erdõ. A jellegzetes kõ alakzatok és barlangok változatossá teszik a hegy oldalt. Számomra ez sokkal nagyobb élmény mint a csúcs, ahonnan semmi kilátás.
Kb. 20 perc séta után megláttam a célt. Sokkal nehezebb útra számítottam, mint ami valójában várt.
A két csúcs közti nyergen értem a P, P3 jelzésû útra. Innen ezt követtem felfelé. A fenyõk már jelezték, nincs messze a tetõ.
Rövid lihegés után meg is pillantottam a csúcskövet, körülötte tábortûz nyomok. 15-20 méterre a kõtõl egy szikla peremre települtem. Mellette egy kisebb bokor pont megfelelt antenna tartónak. Egy tuskót pedig ülõkének neveztem ki.
A nagyon erõs szél és a mindent betakaró zaj volt ami zavarta kissé az aktiválást. Valami lokátor jellegû zaj is volt és egyébként is S7-8 as zajszint volt minden sávon. Ugyan ezt tapasztaltam Pénzesgyõr után a Tájvédelmi Körzetben is.


Nagyon kellemes kis rádiózás volt. Köszönöm az aktivitást mindenkinek.


Utolsó módosítás: 2010-04-06 20:49

(3 megtekintés)