Wellness mellett aktiválás

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2010-04-03
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-020 - Kálmán-hegy (Nemesbük, 282 m ASL); QRA: JN86NU81, 1 pont


Egy viszonylag kedvezõ wellness hétvégi pihenésre kaptam ajánlatot, amit nem lehetett kihagyni. Annál is inkább nem, mivel a környéken számos HA/ND-csúcs van, amelybõl pedig nekem kevés van aktiválva. Így páromat rábeszéltem, hogy menjünk el. (Maradhattunk volna még Húsvét hétfõre is - általam nem látogatott csúcs volt még, de a kedvezõtlen idõjárás-elõrejelzés miatt nem maradtunk. Szerencsére! Totálisan bejött.)


Kehidakustyán keleti, Kustyán részén volt a szállásunk, pont a Kálmán-hegy - a helyiek szerint inkább Kálmán-tetõ - irányában. Mivel csak 4-5 km távolságban volt a szállástól, így onnan gyalog vágtunk neki a távnak.
Az út mellett mindenfelé nyílott a tavaszi kankalin.
A Nemesbük - Zalaköveskút közötti útig ilyen földes úton mentünk keresztül. (Egyébként ez a mintegy 2 km-es rész a kényelmesebbeknek aszfaltúton, autóval is megtehetõ.)
Megtetszett a fa, s mivel nem voltam egyedül a párom le is fényképezett.
Messzirõl látszott ez a "létesítmény". Akkor még nem tudtuk, hogy ez egy "modern" földvár Nemesbük mellett. Ezt érintve mentünk volna toronyiránt. Csak hát a repce-ültetvényeken nem akartunk átgázolni, ezért inkább megkerültük ahol lehetett.
A csúcskõ természetesen az ültetvény közepén volt, tehát egyszer mindenképpen kereszetezni kellett a repce-földet. A kõ egy bozótos közepén volt. Inkább arrébb mentem 50-60m-t és ott a fák tövében állítottam fel az antennát.
Itt a dipól két végét ki tudtam kötni, de a páromnak kellett tartani a pecabotot, mert annak rögzítéséhez már nem jutott fa, hi.
A szokásos "kényelmes" pozícióban dolgoztam. Hosszú / ünnepi hétvége lévén igen aktív volt a sáv: 26 perc alatt 39 qso-t - köztük 2 S2S-t és 6 HA állomást - sikerült naplóznom. Sajnos idõre vissza kellett érnem, ezért a 2 m-en csak a VX-2 gumicsutkájával próbálkoztam - eredménytelenül.


A csúcsról a kilátás csak egy irányban, DK-re volt, ahonnan viszont lehetett látni a Keszthelyi-öböl térségét. Száraz idõben jól megközelíthetõ a csúcs, viszont esõ után az agyagos földes út szerintem kicsit kellemetlen.


Utolsó módosítás: 2010-04-07 08:37

(11 megtekintés)