Felsõ-Csóka-hegy

Donáczy Gábor, HG1DTQ - 2006-04-23
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG1DTQ


Érintett SOTA csúcsok:
  - (, m ASL); QRA: , pont, HAFF-


A beharangozott idõbre-10õrára- sikerült felérnem és települni. Háááát majdnem "sírva fakadtam"! Az elsõ sikeres QSO-t HG2EWO-val csináltam, aki valahol OE-ban mobilozott hazafelé. Ezt követõen magyar állomásokkal, akik jöttek a hívásra, csak átjátszó QSO-k születtek. Ez a vég, gondoltam. Majd sikerült elcsípnem két egymással beszélgetõ OE állomást. HA1ZM Sanyival az R2X-en beszéltünk, majd kísérlet képpen a felmenõ ág vizsgálata közben az átjátszó lejövõ frekijén megcsináltuk a qso-t. A kegyelemdöfést egy S5 állomás adta meg, így mindenképpen sikeres volt az aktiválás.


A QTH. Nem tudtam, hogy ilyen csodát találok itt, ezért felcipeletem a hátamon egy állványt. Csak azért is arról forgalmazok, ha már elhoztam idáig. A kilátás mindenképpen jó lett volna. Az ajtaja nyitva volt, de nem láttam benne végig, hogy teljesen mászható-e. Rábafüzesrõl a piros jelzésen egy óra laza sétával fel lehet érni.
Szerény felszereltségem. FT-817 külsõ akksiról és 2eQuad 230cm magasan.
A csúcs környezete.
Út a gerincen.
A domboldalban.
Csndélet
Onnét jöttünk


Aki gyûjti a túrajelvényeket, az egyúttal végig járhatja a Szent Imre vándor utat, mely ezen a piros jelzésen halad a további állomások felé.


Utolsó módosítás: 2006-04-27 16:16

(8 megtekintés)