Csak az esõ állandó !

Feri, HA7UL - 2010-04-14
Ajánlott turistatérkép: 8. Cserhát térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-044 - Bézma (Csethátszentiván, 515 m ASL); QRA: JN97TW13, 2 pont, HAFF-023


Hajnalban fél négykor indultam. Még nem esett az esõ !! 2 csúcsot terveztem aktiválni és 2 Flóra Fauna területet. Beszámolókból már tudtam, hogy a napokban leesett sok esõ miatt nehéz dolgom lesz.


Ilyen képet mutatott a Bézma, mikor reggel oda érkeztem. Az esõ szakadatlanul csak esett és esett.
Úgy döntöttem, hogy itt, ahol a K3 on kellene feljutnom, megállok és amíg várom az esõ végét, aktiválom a Tájvédelmi Körzetet. Sajnos az esõ csak nem akart szûnni, úgyhogy lemondtam a hegymászásról. Áttettem a QTH-t Hollókõre és ott is a Tájvédelmi Körzetet aktiváltam.
Délután már voltak jelei, hogy talán megszûnik az esõ, ezért ugrásra készen álltam. Az idõ azonban nagyon eltelt, így elindultam hazafelé. Mivel az út ismét a Bézma mellett haladt el és távolból már egész tûrhetõnek nézett ki, úgy döntöttem megmászom.
A "mászom" azt szó szerint kell érteni. Még az alsó nadrágom is sáros volt mire lejutottam. Végül is sikerült, de nem maradt bennem semmi jó érzés ezzel a heggyel kapcsolatban. A leírásokból tudtam, hogy a csúcs nem alkalmas rádiózásra, ezért a tisztás széléig mentem csak és onnan sikerült néhány QSO.Nincs kép


Talán, ha a többi csúcs miatt vissza térek a környékre, ráveszem magam még egyszer, hogy felmenjek ide újra. Biztos vagyok benne, hogy rosszkor voltam ott. Nem a hegy ellenséges, csak így alakult. Köszönöm a QSO kat.


Utolsó módosítás: 2010-04-21 14:32