Ahol a gall kakas is járt. F/AM-745 és F/AM-744

Borbély Zoltán, HA3HK - 2010-03-13
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA3HK, HA3LV, HG3FLA

Hogy jutottam ilyen messze? 10-15 éve tettem fiamnak egy felelõtlen kijelentést, miszerint egyszer elviszem Genfbe az autó világkiállításra. Mivel az ígéret az ígéret, így nem húzhattam tovább. Aztán kigondoltam én is valamit. Jó lenne a Szeborgai Hercegségbõl rádiózni ha már arra járunk, hisz csak 600 Km Genfhez. Monaco csak további 30 Km, fölötte viszont ott vannak a francia csúcsok, lehet SOTA-zni is.


Elsõ célpontunk Genf 80. motoshow volt.
A csarnok belülrõl, ami több mint 100.000 m2 volt.
Aztán nyalogattuk a mézesüveget kívülrõl...
Úton a SOTA-csúcsok felé még Monaco elõtt.
Már messzirõl látszott az F/AM-745 tetején a nagy "golflabdával".
La Turbie falu mellett egy benzinkutas gondosan lerajzolta, hogy merre menjünk. Nélküle komoly gondjaink lettek volna, mert a PDA már olaszorszábgan bedöglött.
A hegyoldalakon úton-útfélen virágzott a mimóza.
Egyre feljebb...
...és feljebb.
Szemben a Mont Agel (F/AM-743) a maga 1082 méterével, rajta egy katonai bázissal. Csábító volt a 2 pont, de az idõnkbe nem fért bele.
PDA hiányában nagy hasznát vettük ennek a táblának.
Közeledve a "golflabdához".
Itt már nincs tovább csak lefelé.
Kilátás a Földközi tengerre.
Együtt a csapat, alattunk 600 m-re Monte Carlo. Lefelé én vezettem, de a kormányt olyan erõsen szorítottam, hogy a vasat éreztem a mûanyag alatt. Szóval vizet facsartam belõle, ahogy az elsõ órás tanulóim teszik mellettem a rutinpályán. Hi... Alig vártam, hogy leérjünk, mivel az út mellett szinte sehol sem volt szegély... Nem nagyon bírom a magasságot, ezért is szeretek SOTA-zni. hi...
Szeborgába visszatérve megünnepeltük a sikeres aktiválást.
A QSL-lapot szinte minden érintettnek postáztam az élménybeszámoló megjelenése idejére, amit remélem meg is kaptatok.


A két aktiválást együtt véve összesen 219 QSO született. Számomra eddig ez volt a legizgalmasabb SOTA-zás, melyért 2977 Km-t tettünk meg. Igaz csak 2x1 pontot ér, de már maga az út, és a látvány is egy életre szóló élményt nyújtott. Nagyon köszönöm az összeköttetéseket, igazán jó volt veletek ilyen messzirõl QSO-zni. Naplózott HA-QSO-k: HA2TX, HA3FZ, HA3OK, HA3IS, HA5MA, HA5TI, HA5LV, HA5SOTA, HA5BWW, HA5CQZ, HA5AQ, HA5CW, HA5OB, HA6IAY, HA6MW, HA7UL, HA7UG, HA7PO, HA8EK, HA0IT Ha nem lenne SOTA soha nem jutottam volna el ide sem, úgy mint sok más gyönyörû helyre sem. Tehát: SOTA for ever !!!


Utolsó módosítás: 2010-05-09 14:08

(1 megtekintés)