E7/bo-063

Ruszó Lajos, HA7AT - 2010-06-05
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7AT

Izgalommal vágtunk neki az útnak aki teheti jövőre ne hagyja ki. Az egész út költsége 4500Ft plusz 10 euró volt.


Az utak minősége elfogadható sőt valahol jobb mint nálunk, furcsa volt hogy csak új házakat láttunk vagy teljesen leromboltat hidaknál alá aknázott területek. Határon se kifelé se visszafelé nem volt gond útközben megállított a rendőr hogy kapcsoljunk világítást aztán jó utat kívánt.
Mintha a Badacsonyban járnánk rengeteg gyönyörű táj csak sok a tiltott gyümölcs csak bejárt útvonalon szabad járni útszélén is figyelni kell hol áll meg az autós. Piackedvelőknek egész Arizona ott van. este 8 óra felé érkeztünk el Ozren monostorához.
Szerbek lakta település ortodox vallás jellemző a környékre. Majd kifizettük a szállást napi 5 euró, 10 Konvertibilis Márka lett volna legtöbb helyen elfogadták az eurót.
Kiadós vacsorával vendégeltek meg MINDENKI pálinkával kínálta a magyar vendégeket látszik is a polgármesterről készült fotó minőségén kb 4 feles volt bennem és két sőr. A sőrt a vacsorához adták.
Másnap pár agysejtel kevesebbel ködös volt az út felfelé. tájékozódást adott a Monostor előtti turistatérkép.
4Km-ert írtak a csúcsig és kb 500m szint volt benne reggel nagy pára és víz volt mindenütt.
Lentről a jelzés piros háromszög helyett piros kör de néhol piros sáv.
Lefelé jövet Piros háromszög
A turistaút általában ilyen az útról még 10cm is lelépni tilos.
Felrobbantott tv torony a csúcson
Akik a toronyban voltak 1995ös Nato támadásban haltak meg.
az új tv torony.


Sajnos a szomszédos hegyen egy radar állomás van ami nagyon megnehezítette az összeköttetéseket s9 zaj minden rh sávban. Egy hibás oszloptrafó is volt közvetlen környezetemben sajnos antennát is nehezen lehetett telepíteni. A 10-12 éves gyerekek is tudták hogy amatőr vagyok, a rendőrök is indultak a túrán és tőlem kérdezték merre kell menni. Sotázni vagy csak túrázni érdemes kimenni jövőre is megyek.:-)


Utolsó módosítás: 2010-06-08 07:30

(1 megtekintés)