Bajtemetés 30 fokos melegben.

Lente Gábor, HA7PO - 2010-06-09
Ajánlott turistatérkép: Gödöllői dombság térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7PO, HA6QR


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-031 - Bajtemetés (Pécel, 316 m ASL); QRA: JN97QL64, 1 pont, (HAFF-018)


Piszok melegben hegyre mászni? Csak a "hibbant" rádióamatõr csinál ilyesmit?


Elszaladva Hatvanba Gyuszi barátomhoz (egyéb, konstruktõri ügyekben), felmerült a kérdés: nem kellene elszaladni valami közeli SOTA célpontra? Dehogynem! De nagyon meleg van! Majd viszünk hideg sört! De nekem a közelmúltban volt szívinfarktusom! Aszonta dottornéni, hogy sportolni nem csak szabad, hanem kötelezõ! Hát akkor legyen Bajtemetés. Du a csökkenõ hõségben (usque 17 óra körül) elindultunk.
A lovastanyák felõl közelítettünk, a sorompónál (akkora lakat van rajta, hogy csuda) letettük az autót és a jó minõségû ,volt katonai úton elindultunk fölfelé. Gyula szerint alig 1,5 km séta az egész, bizony nekem igen sûrûn elfogyott a levegõm a tizennemtom hány kilós hátizsák alatt de a "motor" jól bírta ami az elkövetkezendõ idõkre jó jel.
Nekem ugyan jóval többnek tûnt mint másfél km. de a GPS állítólag okosabb mint én vagyok Hi! Felérve persze elõkerült az én üdítõm is! Amúgy a környezet is üdítõleg hatott, szépen lenyírt fû, látszik, hogy igyekszenek karban tartani ezt a jobb sorsra érdemes dombtetõt.
Gyula a bunkertetõn telepített és 10 megán nyomta az FT7474-el, én lustább (és öregebb) lévén, a laposban, árnyékos helyen állítottam föl a pecabotot és "dobtam be" 80m SSB-n mindössze 5W kimenõvel. Meglepõen nagy térerõvel szóltak az állomások és szerencsére engem is jól hallottak. Persze most is segített a cluster-ba való bejegyzés, rögtön többen hívtak egyszerre.
Mikor elfogytak az SSB állomások, váltottam távíróra. Sajnos 2-3 QSO után a "vadonat új" rotary encoder ami a VFO gombot jelenti, kezdte felmondani a szolgálatot. Abba is kellett hagynom idõ elõtt noha még szívesen kalapáltam volna egy kicsit! Az említett alkatrész az olcsó húsnak híg a leve kategóriából való, be kell szereznem egy jobb darabot!


Lefelé már könnyebb volt a séta (2 doboz sörnek is van súlya kérem!), nagyon kellemes túra volt! Gyuszi (HA6QR/P) 10MHz cw-n 80 QSO-t naplózott, én a kevésbé népszerû 3,5MHz-en 14 SSB és 7 CW öszeköttetést "abszolváltam". Természetesen a logok is feltöltésre kerültek. Mindenkinek ajánlom a péceli "hegyet", akár családi piknikezésre is kiválóan alkalmas. 73 Gábor HA7PO


Utolsó módosítás: 2010-06-14 09:20

(27 megtekintés)