Második nekifutásra

Mészáros József, HA6OY - 2010-06-15
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA6OY, HA6QR


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-072 - Kása-hegy (Karancslapujtő, 364 m ASL); QRA: JN98UD72, 1 pont


Ahhoz képest, milyen csenevész hegyecske, összesen benne van kb. 7-8 Km., mint befektetett úthossz.


Nincs képElsõ akció egy héttel ezelõtt: Karancsaljáról a Google Earth tanúsága szerint néhány száz méter séta a csúcsig. Csakhogy, méhész szezont írtunk, így adódott, hogy mintegy száz család éppen a lehetséges feljárat torkolatába volt letelepítve. Izzadtan, egy szál pólóban nem vállalkoztunk a kaptárok közötti átsuhanásra (talán érthetõ). Kikerülve viszont egyre nagyobb kör leírására kényszerültünk, végül egy szakadék segített a döntésben: ez most ez itt szûz marad! 6-7 Km helybenjárás után aktiváltam a Karancsot és a Salgót. Ez utóbbinál tönkrement a cw paddle, így hamar eljött a bontás ideje.
Ezúttal 6qr Gyulával vágtunk neki, hátha alapon. Most már csupán egy, az elkóborolt méheknek hátrahagyott kaptár árválkodott a mezõn. Rövid séta után fenn is voltunk. A csúcson követ nem találtunk, harcias szúnyogot viszont regimentszám. Kissé visszább, egy irtáson vertünk tanyát. Szúnyog itt is sok volt, azonban ellenállomás alig. A foci vonzása hatott az amatõrökre is. Azért, 3,5... 7...10... aktiválva lett.
50W ide, vagy oda, nem kellett kapkodnunk a log írással.


Kissé gazos az út, de nincs egy Km. "Öregurak" is látogathatják. Nem használtunk horgászbotot, csúzlival 10 méter körüli magasságba sikerült az antenna közepét feljuttatni.


Utolsó módosítás: 2010-07-05 21:42

(4 megtekintés)