Nem ló, csak esõ

Mészáros József, HA6OY - 2010-06-30
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA6OY


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-055 - Lóhullás (Istenmezeje, 468 m ASL); QRA: KN08AC86, 1 pont, HAFF-044


Ki szerettem volna próbálni az új Oregon 450 GPS-emet.


Istenmezeje faluvég, jobbra az utolsó u. Innen startoltam a 3,6 km-re lévõ csúcs irányába. Az elõzõ idõszak esõzései több helyen elhordták az egyébként gépekkel valószínûleg jól járható utat. (gyalogosan most is járható). Olyan érzésem volt, hogy sebeken át belátok a Föld gyomrába.
Az általam választott útvonal egy idõ után beletorkollik a kék jelzésbe. Innen a jelzést követve a hegycsúcson át lehet haladni. A forróságot enyhítendõ, nagyrészt az erdõ fái között haladtam.
Már nincs messze!
A tetõn jobbra nézve, az ösvénytõl 10 méterre
7 MHz -en kezdtem, de olyan qrn volt, amit ritkán tapasztal az ember. A legtöbbet használt karakter a kérdõjel volt. 20 perc után, hirtelen erõs zúgással, majd sûrû villámlással díszítve, lecsapott egy vihar. Beszórtam mindent a hátizsákba, majd elindultam lefelé. "Egy cseppet" eláztam, de a legnagyobb problémám a viselt lábbeli volt; közönséges eddzõcipõ. Úgy csúszkáltam a frissen felázott agyagos talajon, mintha szándékosan rájátszanék.
Telefonommal csináltam néhány fotót, de ezek nem adják vissza azt a látványt, amiben gyönyörködhetsz, he felkeresed ezt a helyet.
Így nem marad otthon a "gyalogbillentyû"
Az útvonal


Mindenképp tervezek ide visszatérni


Utolsó módosítás: 2010-07-06 22:37

(7 megtekintés)