Minden kezdet nehéz!

TIBOR, HA3FU - 2010-08-14
Ajánlott turistatérkép: 8. Cserhát térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA3FU

HA3HK,Zoli barátom biztatására elszántam magam és óvatos duhajként, mivel Bujákon pihentem, elhatároztam, hogy "megszállom" a Bujáki várat. Úgy gondoltam, hogy ez egyszerübb lesz mint a vele átellenben lévõ Nagy Mulató-hegy, ahol már korábban túráztam. Hát mint, ahogy az késõbb kiderült alaposan tévedtem.


Elérkezet a pillanat, alapos reggeli után, szép verõfényes idõben (28 fok), miután összekészíttem a hátizsákomba a felszerelést útnak indultam azon a középkori úton mellyet eleink készítettek annak reményében, hogy az ellenségtõl megvédik a várat.
Mintegy 45-50 percig tartó erõteljes emelkedõt leküzdve megérkeztem a külsõ vár kapuhoz, már mint ami megmaradt belõle. De így romjaiban is szép, tekintélyt parancsoló a látvány.
Amikor azt hittem, hogy minden fizikai nehézségen túl vagyok, akkor kellett a belsõ várhoz vezetõ rövid, de igen meredek ösvényt megmásznom.
Gyorsan megkerestem a településre legkedvezöbb helyet, gyors antenna állítás és jöhettek a QSO-ok.
A kis MFJ 9040 és a végén táplált negyedhullámú antenna tette a dolgát. 2db. OK. 1db. SP. és 1db. G. összeköttetésre futott az 5W-os teljesítménybõl.


Kellemes volt a túra. Azt hiszem legközelebb mégis lecserélem az antennát delta loopra. A vár nagyon romos, omladozik, bár romjaiban is gyönyörû. Mindenkinek javaslom aki felmegy, hogy tartsa be a figyelmeztetéseket, a kitaposott útról ne térjen le. 73.DX. Tibor


Utolsó módosítás: 2010-08-24 15:20

(37 megtekintés)