Sikertelen expedició a Kékesre

Szabó Mihály, HA7SZA - 2006-05-19
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7SZA


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-001 - Kékes (Mátra, 1011 m ASL); QRA: KN07AU19, 10 pont, HAFF-031


Dolgunk volt az M3-as autópálya végén, és úgy gondoltuk, teszünk egy kis kitérõt Gyöngyösnél, és felmegyünk a Kékesre egy jó kis csúcs aktiválásra. Az elõjelek nem voltak biztatóak, elõször is hétköznap délelõtt lévén, csak reméltünk némi aktivitást az amatõrtársaktól, de biztosak nem lehettünk abban, hogy mi hívásunkat várja a környéken minden OM. Az úton hallottuk az átjátszón, hogy Gyöngyösön bor ünnepre készülnek, és reméltünk...


Borús volt az idõ, néha esett útközben is, Gyöngyöst elhagyva még mindíg reméltünk. Felhõben a csúcs.
Már az út felénél egyre kevesebb esély volt arra, hogy szárazon maradunk, de ami a csúcson fogadott, abban még nem volt részem. A parkolóig felhõben autóztunk, onnan gyalog a csúcsig úgy botorkáltam, hogy alig láttam az orromig. Zuhogott az esõ a fényképezõ gépet ki sem vettem, mert az nem vízálló, mint a Yaesu VX-6E. A tetõn a piros-fehér-zöld sziklát elsõre nem is vettem észre, elmentem mellette, olyan köd volt, szerencse, hogy a GPS segített :-))) különben meg sem találom.
Negyedórás hiábavalónak látszó hívás sorozat után HG6NZP Pista OM Nagyrédén meghallotta hangomat, és neki köszönhetem, hogy nem kellett egyetlen QSO nélkül lejönnöm. Más ugyanis nem akadt a követlkezõ fél órában, akivel kapcsolatot tudtunk volna teremteni.
Egy QSO nem QSO, de ideje is volt lejönni, mert a log is szétázott. Érkezés a parkolóba csurom vizesen. Bocsánat, hogy kétszer is itt van a képem, de az egyiket nem tudtam eltüntetni. Késõbb megismételjük ezt a csúcskísérletet.
Szombaton, amikor visszafelé jöttünk, ezt a képét mutatta a hegy, de most idõnk nem volt arra, hogy közelebbrõl is megnézzük.



Utolsó módosítás: 2006-05-22 20:32

(3 megtekintés)