Kedd: 3 csúcsból 2 SOTA (OE/ST-078/086)

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2010-09-14
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC

Erre a napra a Kreischberg mögötti két csúcsot terveztem be. Légvonalban mintegy 5-600 m-re saccoltam a csúcsok közötti távolságot. Szemezgettem még egy harmadik csúccsal is, de az kicsit távolabb volt és bár két aksit vittem magammal, a fáradtság miatt maradtunk a kettõnél.


Mivel a szálloda mögül induló kreischbergi kabinos felvonó nem üzemelt, így kocsival mentünk fel a Riegler hüttéig. A hütte környékén három nyúl szabadon kóricált. Sajna, figyelmetlenségem folytán nem vettem észre, hogy a hütte hétfõn és kedden be van zárva. Így ott egy lélekkel sem találkoztunk.
A hütte ablakában jópofa fafaragások voltak.
Mellette pedig egy kis kristálytiszta vizû tengerszem, amelynek a vizét - egy másik, nagyobb mesterséges víztározóval együtt - télen a hóágyúk "feltöltéséhez" használják.
A Rosenkranzhöhe (OE/ST-086) 2118 m-es csúcsához a hüttétõl zömében a sípályákon mentünk fel. Többször igen meredeken. Sok-sok megállással, pihegéssel. (Hiába! Ilyen magasan kevés a levegõ, hi.)
A csúcs nem is igazi csúcs, ugyanis egy - viszonylag - nagy fennsíkon található. Az itt lévõ kereszt viszont igazi "természetes". A kivágott fán semmilyen átalakítást nem végeztek.
A kereszt és a sítárolók / pihenõk rudai között állítottam fel a dipólt 40 m-re. A qth-t, mint a legtöbb esetben a földön rendeztem be. Átlagos forgalom mellett fél óra alatt 38 összeköttetést naplóztam, benne négy HA állomással.
Nem maradhatott el a szokásos pecsételés sem.
Rosenkranzhöherõl így látszott a 2140 m magas Kirbisch csúcsa.
A kirbischrõl (OE/ST-078) visszatekintve ilyen "úton" kellett átjönni. Nekem kevesebb mint negyed órába tellett.
Ezért az antennát le sem bontottam a pecabotról, hanem csak feltekertem és így hoztam át.
Itt nem volt rúd a pecabot rögzítéséhez, így azt csak a feszülése tartotta. Aminek az lett a következménye, hogy az egyre erõsödõ szélben bizony többször is eldõlt.
Itt viszont volt már "székem" és "munkapadom" is. A terjedés hasonló volt az elõzõvel: fél óra alatt 40 qso, benne három HA és kettõ S2S.
A kilátás - körpanoráma - csodálatos volt.
A jó idõben nem gyõztünk élvezkedni a 2-km körüli hegyek sokaságában.
Visszafelé - a Rosenkranzon keresztül - tovább az enyhe, "kék" síúton mentünk "le" az 1981 m magas Kreischbergig. (Érintve a címben szereplõ harmadik csúcsot, ami viszont nem SOTA.) Majd innen tovább vissza a hüttéig.


Visszatérve kicsit fáradtan, nyugtával - és sörrel, valamint szaunával - dicsértük a napot. A megtett út egy része a 7-csúcsot érintõ, fekete nehézségû túraútvonalhoz tartozik (Sieben-Gipfel-Wanderung), amelyet elvileg 9 óra alatt lehet megtenni (a Frauenalpe és a Kreischberg végpontokkal). Egyszer rászánom magam és végigjárom! (Társak szívesen csatlakozhatnak.)


Utolsó módosítás: 2011-02-19 18:18