Gummersbach és környéke

ha2vr, HA2VR - 2010-09-26
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR

Ma a Gummersbach környéki erdõkben próbáltam szerencsét.


Az elsõ csúcs, amire elindultam a Silberkuhle, NW-018 volt. Tillkausentõl egy aszfaltos, erdei út vezet a csúcs alatt található elágazáshoz. Ettõl az elágazástól kb 300m-re található a csúcs, bennt az erdõben.
Útközben azért itt is érdemes megkostólni a helyi sajátosságokat.
Mindössze 70-80 m-t kell a kijelölt útról letérni és már telepíthetõ is az antenna és a rádió a képen látható vadászles mellett. Itt az RTTY verseny miatt alig találtam szabad frekvenciát 7100 fölött és rádióztam csak SSB-ben.
Következõ állomás az NW-260-as jelzéssel ellátott Unnenberg volt. Ez a hasonló nevû falutól érhetõ el, az L-337-es országúton, a hegy lábánál lévõ parkolóból. Kocsival tovább is lehet menni, mert végig aszfaltos út vezet a csúcsra és tábla nem tiltja a közlekedést. Én gyalog folytattam az utam.
Fennt egy étterem és egy kilátó fogadott. Mindkettõ már zárva volt, mert mire felértem, már kezdett sötétedni. 40 m SSB-ben próbálkoztam, de sikertelenül. Kb. 10 perc után bontottam és akkor derült ki, hogy a dipól egyik ágában a 21 MHz-es rövidítésnél lévõ dugó elengedte magát. Mivel besötétedett, így nem tudtam már újra telepíteni és nem kísérleteztem tovább a rádiózással.


Két, viszonylag könnyen aktiválható hegyet sikerült ma meglátogatnom.


Utolsó módosítás: 2010-10-01 20:47