Zuppa tetõi RH rekordom

János, HA7ARN - 2010-10-03
Ajánlott turistatérkép: 20. Vértes térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7ARN


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-028 - Zuppa-tető (Szárliget, 384 m ASL); QRA: JN97GM11, 1 pont


Szombaton bíztató délelõtt után indultam erre a korábban kiválasztott csúcsra. Szerettem volna körbelátni, és nem túl magasra cipelni a sok felszerelést, mivel még nem alakult ki a végleges pakk összeállítás RH-URH-ra. Szárliget végéig autó, aztán felcucc, indulás az erdei úton. Elágazás- jobbra, nyiladék - jobbra egyenest a kereszt felé. Na, idáig séta, innen nehezedik a hátizsák :-)


Kilátás pazar, idõ jó, enyhe szél fújdogál, az sem zavar. Indulok a szokásos 145.525 FM: sehol senki. Sebaj, az FT-817 most debütál nálam, nézzük a 80m-t
Pecabot + messzi bokor tartja a végén tunerezett lw-t, jönnek is szépen HA állomások, pedig még korán volt (12:30 UTC): köszönet mindenkinek! Kis idõ múlva elfogy a 80m, feljebb tekerek: 17m, tökéletesen kihangolható a drót!
Annyira megy a 18 mega, hogy angolokkal "bratyizok", valamint beszólok egy intenzív pile-up-ba: 59-et kapok vissza elsõre. (5W kimenõ!!!) Kis idõ múlva kiderül, hogy K8CW a hívó. AZ ELSÕ IGAZI SOTA DX-EM! A képen épp õ beszél (S8)... Persze, hogy alig akartam a rádiózást abbahagyni, de visszatértem 80m-re, aztán QRT.
Alant szalad a vonat, a hangja még ide is felhallik...


Tanulságaim: van élet SSB-n is 5W-al, nem olyan "aprítós" de lehetséges. Az FT-817 belsõ akkuja az SSB üzemet nagyon bírja, nem kellett a külsõ tartalék 4,5 Ah-s aksit elõvenni (attól ezt még mindíg cipelni fogom). A végén táplált LW tunerrel egészen jól tud muzsikálni, messze elhallatszik. Járt utat járatlanért el ne hagyj (lefelé menet rövidíteni akartam, de elég bokaficamító talajon mentem, idõben u.a. lett majdnem, mint felfelé). Köszönet a QSO-kban résztvevõknek!


Utolsó módosítás: 2010-10-04 17:14

(5 megtekintés)