Gombaiak gombákat fotóztak

Benkõ Ferenc, HA4BF - 2010-10-02
Ajánlott turistatérkép: 29. Bükk térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA4BF


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-115 - Keselyű-bérc (Szarvaskő, 444 m ASL); QRA: KN07DX86, 1 pont, HAFF-002


Egy pihentetõ hétvégét terveztünk be október elejére a barátainkkal Egerben. Mivel aktívan szoktunk pihenni, így a nekivágtunk egy kis túrának, fõleg, hogy a csúcs közelében geoláda is található.


A csúcsot a Szarvaskõ alatt található bekötõútról érdemes megközelíteni, itt elõször betonúton lehet menni a hétvégi házak mellett, majd földúton egészen egy kilátó melletti területig (e mellett van a geoláda). Innen már csak kb 1 km kellemes gyaloglás az út felfelé kb 80m szintemelkedés mellett egy erdészeti úton.
Az úton felefelé lassan haladtunk, mert az erdõben található gombák fotózásra hívogattak minket... Sok kép készült sokféle gombáról. És mivel a tettestársam nem rádióamatõr volt, így Õ az aktiválás alatt is végigbogarászta a csúcs környékét.
Az aktiválás könnyen ment, mivel a csúcs egyben a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik és a HAFF-002-es azonosító említése kisebb tömeget vonzott a frekvenciára. 7 megán kezdtem, ahol szép számmal logoltam magyar állomásokat is. A végére 14 mega maradt, majd hívtam párat 2m-en is sikertelenül.
Összességében 77 QSO született, ebbõl 11db HA/HG, 1db S2S és 2db HAFF-SPFF. Elnézést mindenkitõl akinek várakoznia kellett. Sokan hívtak egyszerre 40m-en :-)
A felállás a szokásos minimál konfiguráció. FT-817ND, LiPo akku, 5W out, 2 sávos invV dipól egy 6m-es bot végén.
Visszafelé megnéztük a Szarvaskõi kilátót és megkerestük a mellette található GCMAJO ládát is. Ehhez segítségünkre volt még két kedves helyi fiatal is :)


Kellemes kirándulás volt a Keselyû-bérc meghódítása, nem túl megerõltetõ és mégis élményekkel gazdagodva tértünk vissza a szállásheyünkre. Több fotó a http://ha4bf.ham-radio-op.net/sota/ oldalon található.


Utolsó módosítás: 2010-10-06 14:18

(9 megtekintés)