A tél(i idõszámítás) elsõ napja a Bölcsõ hegyen

János, HA7ARN - 2010-10-31
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7ARN


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-012 - Bölcső-hegy (Lajosforrás, 587 m ASL); QRA: JN97LQ75, 2 pont, HAFF-004


Szép idõvel búcsúzik az október. Délelõtt az autóval kellett egy kicsit foglalkozni, hát ebéd után kinéztem egy közeli könnyû csúcsot: Bölcsõ hegy. Az M0 észak-keleti szakaszát használva Kistarcsa-Lajosforrás (itt parkoltam) csak 43km. Vittem a teljes felszerelést, RH-ra is számítottam.


Megérkezve a parkolóba a hosszabb, de lankásabb utat választottam. Sokan jöttek-mentek a Lom hegy felé.
Nemsokára az erdei útra váltottam, ami tovább emelkedett.
Nyugat felõl közelítettem, innen nem vészes a meredeksége...
Harminchárom perc múlva a csúcskõnél voltam.
Mivel HG7AN Zoliék is a Pilisben voltak, 2m FM-en kezdtem, de annyira elszaladt az idõ, olyan sok hívó állomás volt, hogy nem jutott idõ az RH telepítésre. Ráadásul szürkülni kezdett, az óraállítás (téli idõszámítás) jól becsapott...
LEfelé a rövid úton jöttem, volt egy szép kilátó hely is benne. Bizony a szürület látszik már a képen is. Csalóka volt az út, nedves, csúszós az avar.
...és íme egy mûvészfotó, ilyen nem szoktt a SOTA beszámolóban lenni :-) Vajjon mi lehet ez? :-)))


Korábban kell kezdeni, közeleg a tél, mire RH-ra került volna a sor, már nem csak a szürkülettel, a hideggel, hanem a hatalmas QRM-el is küzdeni kellett volna. (Persze, azért belehallgattam, onnan tudom...) Minden résztvevõnek köszönöm a 8 db 2m FM QSO-t, köztük a 3 db S2S-t. A Karancs (HA6OY/P) úgy szólt, majd' leesett a rádió. Szintúgy, mint a Gerecse, meg a Prédikálószék (HA5KDR, HG7AN). Sose rosszabbat!


Utolsó módosítás: 2010-10-31 18:37

(2 megtekintés)