Zalai dombok

Donáczy Gábor, HG1DTQ - 2006-05-25
Ajánlott turistatérkép: 27. Zala Észak térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG1DTQ, HG2006GYR


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-014 - Rezi-tető (Rezi, 431 m ASL); QRA: JN86OU93, 1 pont, HAFF-010
  ND-004 - Tátika (Zalaszántó, 410 m ASL); QRA: JN86PV17, 1 pont, HAFF-010
  ND-015 - Várott-hegy (Nagygörbő, 362 m ASL); QRA: JN86OW20, 1 pont, HAFF-010


A héten volt alkalmam és lehetõségem meló után néhány csúcsot aktiválni. Sajnos a fényképezõgép otthon maradt. A képeket utólag készítettem, mikor elhaladtam az aktivált csúcsok közelében. 3 napon keresztül jártam ezt a környéket, de nem volt elõre bejelentve mert nem tudtam elõre tervezni. Ebbõl kifolyólag éppen csak eredményes volt a próbálkozás.


ND-014 Rezi-tetõ. Maga a csúcspont fákkal körülvett helyen található a jelzett úttól nem messze. A kép bal oldalán látható meredek oldal csúcsán helyezkedik el a vár. Ide érdemes kirándulni, innét lehet gyönyörködni a tájban.
ND-004 Tátika. A déli oldala felõl készült a kép Zalaszántó és Várvölgy közt félúton. Nagyon szép hely, szép kilátással és jelzett túrista úttal.
Tátika (jobbra) egy kicsit távolabbról. Baloldalt a fennsíkon látható egy fehér csúcsos kupola. Az a Kovácsi-hegyen lévõ buddhista sztupa kupolája. Közkedvelt kirándulóhely sok turistával télen-nyáron.
A sztupa. Közkedvelt kirándulóhely sok turistával télen-nyáron. Amikor csak err járok, mindig feljövök ide. Nyugodt, elmélkedésre nagyon alkalmas hely. Gépkocsival megközelíthetõ.
ND-015 Várott-hegy. Kilátás csak a képen látható tisztásokról van. Élményt inkább csak a megmászásával nyerhetünk.
ND-020 Kálmán-hegy. Nemesbük települését elhagyva Zalaköveskút irányába, az autóút szinte egymagasságban kanyarog a csúcsponttal. Kilátást innét csak a csúcstól távolodva a lejtési pontoktól találhatunk, mer a körülötte levõ fák takarást adnak.
ND-017 Bezerédi-hegy. A csúcs pont középen látható. Én Zalakoppány felõl közelítettem meg. Mivel a turista út elkerüli ezért csak atérképre tudtam hagyatkozni, mert nem volt nálam tájoló amivel könnyebb lett volna. Ez a kép a Kálmán-hegyrõ Kehidakustány felé vezetõ útról készült.


Aki családos kirándulásra készül, annak az elsõ három helyszínt (Tátika, Rezi vár, sztupa) ajánlom mindenképpen, melyek közül csak a Tátika nem közelíthetõ meg autóval. Ide 2km-t kell gyalogolni.


Utolsó módosítás: 2006-05-29 20:06

(22 megtekintés)